Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Uitlaat Sporty Kever 1300 4/1974 en later Kever 1600 8/1975 en later behalve 1600i

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Sportieve uitlaat systemen
 
Naast de standaard uitlaat zijn er tal van sportieve uitlaten die een zwaarder geluid produceren en de kever een sportievere achterkant geven. Bij montage van één van deze uitlaten wordt de indruk gewekt dat er een getunede motor achterin ligt, terwijl alleen de uitlaat is vervangen. Alle sportieve uitlaatsystemen hebben een betere doorstroming van de uitlaatgassen, hetgeen resulteert in meer vermogen.
 
Bij de montage van één van deze sportieve uitlaten zul je zien dat het tussen potje dat de verbinding maakt tussen koelhuisslang en kachel pot niet meer aanwezig is (behalve bij de Sporty en Classic performer uitlaten). Om toch de koelhuisslang aan te sluiten op de kachel pot neem je een aluminium koelhuisslang (#1095) en sluit deze direct aan op de kachel pot.
 
Alle sportieve uitlaatsystemen worden geleverd zonder uitlaatbevestiging set (#1000, #3203 of #1159), deze moet je er extra bijnemen en zijn zwart gelakt  met verchroomd uiteinde. Bij de meeste uitlaten is de zwarte lak alleen bedoeld om niet in de magazijnen te roesten, wil je je uitlaat mooi zwart houden laat dan alle lak afbladderen en behandel hem daarna met hitte bestendige lak.
 
Sporty uitlaten
 
Deze sportuitlaten zijn gelijk aan de Europese uitlaten maar hebben standaard sportieve verchroomde uitlaatpijpjes die aan de uitlaat zijn vast gelast. De diameter van deze uitlaatpijpjes is 65 mm, terwijl dit origineel slechts 35 mm is. Tevens lopen de uiteinden schuin af. De uitlaatpijpjes zijn voorzien van een binnendemper. De doppen in de tussen potjes moeten, net als bij de standaard A-kwaliteit uitlaten staat beschreven, worden verwijderd. De uitlaatpijpjes komen net als origineel uit in de uitsparingen in het achter paneel.