Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Baja Stinger uitlaat Type 1 motoren 1300-1500-1600 cc (met enkele voorverwarming)

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Baja uitlaat systemen

Speciaal voor deze auto’s die zijn voorzien van een open motorruimte zoals Buggy’s, Trike’s, Baja’s en zelfbouw creaties zijn er speciale uitlaatsystemen met maximale bodemvrijheid. De spaghetti is zo geconstrueerd dat de lengte van iedere uitlaatpoort praktisch gelijk is, om op deze manier meer vermogen uit het uitlaatsysteem te halen. Beide Baja uitlaten worden compleet geleverd met pakkingen, echter exclusief de afdichtingringen en beugels voor de montage aan de kachelpotten en een aluminium slang die een directe verbinding gaat maken tussen koelhuis en kachelpot (alleen van toepassing op de Stinger Baja uitlaat). Beide Baja uitlaatsystemen zijn voorzien van een zwart gelakte spaghetti waarbij de Quiet Baja welke is voorzien van een volwaardige demper ook zwart is gelakt. Mocht je auto zijn voorzien van een motorbeschermingsbumper dan passen deze uitlaatsystemen hier netjes achter zonder verdere aanpassingen te hoeven maken.

Let op: De zwarte transportlak is bedoeld om niet in de magazijnen te roesten, wil je de demper mooi zwart houden dan zul je hem regelmatig moeten behandelen met hitte bestendige lak, direct na het starten zal deze grotendeels loslaten.

Toepasbaar op: 1300,1500 en 1600 cc type 1 motoren welke zijn voorzien van enkele spruitstukverwarming. Indien je gebruikt maakt van zijdelinks gemonteerde carburateurs neem er dan de spruitstuk voorverwarming afsluitplaatjes extra bij (zie opties)

Quiet Baja uitlaat

De Quiet Baja uitlaat geeft een zwaar maar zeer beschaafd geluid, is voorzien van een ovale naar rechts gerichte demper en de kachelvoorziening is niet meer aanwezig. Mocht je de demper willen vervangen voor een Stinger is dit ook mogelijk, neem hiervoor de losse Stinger van de Baja Stinger uitlaat (zie vervangede onderdelen en opties)

#1043

Stinger baja uitlaat


Als je het uiterste uit je motor wilt halen en je er geen probleem van maakt dat de omwonende beginnen te klagen over geluidsoverlast is de Stinger Baja de perfect oplossing. Deze is voorzien van een verchroomde demper loze Stinger (59 cm lang) welke in een hoek schuin naar achteren is gericht. Deze Baja uitlaat behoud de kachelvoorziening, maar door het monteren van kachelpot vervangers (zie opties) kun je hem ook gebruiken zonder kachelvoorziening. Voor de stinger is ook een binnen demper leverbaar (zie opties), dit kost motorvermogen maar spaart de relatie met de omwonenden. Indien je de bijgeleverde stinger te lang vind is hiervoor ook een kort exemplaar leverbaar met eventueel een demper (zie opties).

#3220

Opties
Indien je zijdelinks gemonteerde carburateurs hebt gemonteerd heb je niets aan de spruitstuk voorverwarming welke standaard op iedere spaghetti zit gelast, neem dan de afsluitplaatjes er extra bij. Speciaal voor de Stinger Baja uitlaat is een losse binnen demper leverbaar die het extreem harde geluid dempt tot een acceptabele sound. Schuif de demper met glaswol in de Stinger en zet hem vast met parkers (gaatjes boren is noodzakelijk). Indien je de bijgeleverde Stinger te lang vind is er ook een kort exemplaar leverbaar van 29.5 cm welke recht op de flens wordt gemonteerd en waar ook eventueel ook een losse demper voor leverbaar is.