Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Veiligheidsgordel 3-punt zwart (achterbank) (per stuk) Kever 8/1964 en later Karmann Ghia 8/1964 en later Bus 8/1966 en later Type 3 6/1964 en later Kübel

 

Achterbank gordels

Onze Volkswagen werd al vanaf modeljaar 1968 in Amerika en Canada uitgerust met gordels op de achterbank terwijl de Mexicanen dit pas eind jaren 80 hebben ingevoerd. De Europese modellen hebben deze veiligheid nooit gehad maar vanaf 8/1961 heeft Volkswagen wel alle montage plaatsen aangebracht (bus vanaf 8/1963).  De montage plaatsen vind je bij de Kever Karmann Ghia, Type 3 in het midden onder de achterbank, aan de zijkanten van onderen en achter het zijraampje. Bij Bus bevinden deze zich op de bodemplaat achter de banken en aan de zijkanten en als laatste de Kübel waar ze zich ook onder de achterbank bevinden plus links en rechts tegen de zijkanten. Zorg ook voor de veiligheid van je achter passagiers door het monteren van een drie of vier punts gordels aan de raamzijde van de achterbank, en een twee punt gordel voor in het midden of te gebruiken voor vastzetten van kinderzitjes. Worden per stuk geleverd inclusief montage materiaal.

twee en drie punts vaste gordels

Deze los hangende gordels zijn zonder extra onderdelen toepasbaar op de onderstaande bouwjaren, indien je een bouwjaar ouder is, neem dan de adapter pluggen (zie opties) er extra bij.
 
Kever 8/1964 en later
Karmann Ghia 8/1964 en later
Bus 8/1966 en later
Type 3 6/1964 en later
Kübel alle bouwjaren
 
#3069 2 punt gordel 
#3071 3 punt gordel          

drie punts automatische gordel voor Bus

Voor de achter passagiers zittend aan de raamzijde zijn speciale oprolgordels leverbaar, het voordeel hiervan is dat de gordels na gebruik netjes oprollen en de veiligheid wordt verbeterd. Oprol gordels worden op 3 punten bevestigd op een gelijke manier zoals in de cabine het geval is. De passagiers zittend in het midden zullen het moeten doen met los hangende 2 punt gordels welke hierboven staan vermeld. Ook hierbij geldt indien het bouwjaar ouder is, neem dan de adapter pluggen (zie opties) er extra bij. 

#23071 Bus vanaf 8/1966 en later


Optie 1: montage adapter pluggen

De oudere bouwjaren waren voorzien van een afwijkende maat montagemoeren, later is dit gestandaardiseerd naar een vaste maat voor iedere auto. Valt je auto in de vermelde bouwjaren neem dan deze adapter pluggen er extra bij, hiermee kun je de bestaande gordel montage plekken gaan gebruiken. Voor de auto’s die nog ouder zijn zul je zelf montageplaatsen zelf moeten gaan bepalen, bij deze bouwjaren was er nog geen gordel montage plaats voorzien. Worden per paar geleverd.
 
#3084
Kever 8/1961 t/m 7/1964
Karmann Ghia 8/1961 t/m 7/1964
Bus vanaf 5/1963 t/m 7/1966
Type 3  t/m 5/1964
 
 
Optie 2 Gordel oproller voor 2 punt gordels

Een groot nadeel aan een 2 punt gordel is dat ze altijd liggen te slingeren als je ze niet gebruikt, door het monteren van dit oprol mechanisme aan de buitenste gordel ben je er voorgoed vanaf, nu wordt de gordel netjes opgerold en wordt de auto opgeruimd achter gelaten, zonder daar moeite voor te hoeven doen. Worden per stuk geleverd.

#3085

Optie 3: gordel verlenger

Niet iedereen heeft voldoende bewegingsvrijheid in de veiligheidsgordel, mocht je gordel niet toereikend zijn is hiervoor een verlenger leverbaar die de gordel tot maximaal 40.5 cm verlengt. Meer informatie kun je vinden door het aanklikken van het bestelnummer.

#4573