Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Versterkt zijdeksel differentieel (per stuk) pendelas Kever 8/1960 en later Karmann Ghia Bus 8/1959 en later Type 3 Kübel

 

Versterkt zijdeksel Differentieel

Bij een hoog motorvermogen komen er meer zaken aan het licht wat verbeterd en versterkt moeten worden. De zijdeksels van het differentieel bijvoorbeeld, hier komen enorme krachten op te staan, het is dus zaak dat je dit niet over het hoofd ziet, voorkomen is beter dan genezen. In veel gevallen wordt er ook een versterkt differentieel gebruikt en de combinatie van een versterk differentieel met de standaard zijdeksels komt overeen als een 200 pk motor met trommelremmen, vroeg of laat gaat dit fout.  Deze zwaar aluminium zijdeksels kunnen de hoge krachten die vrijkomen zonder problemen aan en worden per stuk geleverd. Het deksel voor dependelas versnellingsbakken is tevens voorzien van een beugel voor de montage van de koppeling buitenkabel, bij de IRS versnellingsbaken hergebruik je bestaande exemplaar. Worden per stuk geleverd.

#1491 voor pendelas* versnellingsbakken in:

Kever vanaf 8/1960»
Karmann Ghia 
Bus vanaf 8/1959»
Type 3
Type 181 (Kubel)

#1493 voor IRS* tussenas versnellingsbakken in:

Kever
Karmann Ghia
Type 3
Type 181 (Kubel)

 * pendelassen ( swingaxel) )zijn te herkennen aan 1 aandrijfhoes welke aan   de versnellingsbakzijde zit gemonteerd en bij tussenassen (IRS) zijn het   losse assen (met homokineten) met aan weerskanten aandrijfhoezen.

Opties

Bij de pendelas versnellingsbak moeten de pendelassen worden afgesteld met pakkingen, bestel deze er direct extra bij, zoals ook een versnellingsbak pakking set met de meeste benodigde pakkingen en de los vermelde afdichtingen welke niet in de pakking set zijn opgenomen. Voor de Tussen as versnellingsbak is het raadzaam ook direct de aandrijfas keringen mee te bestellen.

#1415  pakking set
#1435  lagerdeksel afstelpakkingen (2)
#1436 dichtingsringen lagerdeksels(2)
#1437  dichtingsringen zijdeksels (2)
#1425  aandrijfas keringen voor tussen assen (2)