Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Kübel sportuitlaat keramisch gecoat Kübel (civil)

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

“Thing” sportuitlaat

De naam zegt al genoeg, deze sportuitlaat is alleen bedoeld voor de Kübel, waarvoor in het verleden weinig verkrijgbaar was op sportuitlaten gebied. De Kübel welke in Amerika beter bekend staat als “Thing” is daar razend populair in civiele uitvoering terwijl deze terreinwagen in Europa voornamelijk door het leger werd ingezet, de civiele uitvoering kwam pas veel later beschikbaar. De laatste jaren wordt de liefde voor de Kübel ook in Europa steeds groter, meer en meer leger uitvoeringen worden omgetoverd tot civiele uitvoering en de vraag naar onderdelen wordt dan ook steeds groter, het kon dus niet uitblijven dat er ook voor de Kübel een sportuitlaat beschikbaar kwam. Deze “Thing” uitlaat  geeft een zwaarder geluid en door de grotere buisdiameter van de uiteinden een betere doorstroming wat het vermogen meehelpt te verhogen. Het is een uitlaat bedoeld voor de civiele uitvoering dus met gebruik van kachelpotten maar als je in bezit bent van een legeruitvoering met een stand kachel kun je hem ook zonder problemen monteren, je hebt alleen een set kachelpot vervangers nodig  en twee aluminium kachelslangen die de verbinding maken tussen koelhuis en kachelpot. (zie opties). De uitlaatuiteinden komen net als het origineel uit in de bumper en leverbaar in zwarte transportlak of voorzien van een keramische coating. De zwarte transportlak is bedoeld om niet in de magazijnen te roesten, wil je de uitlaat mooi zwart houden dan zul je hem regelmatig moeten behandelen met hitte bestendige lak, direct na het starten zal deze grotendeels loslaten. Als tweede optie kun je kiezen uit een demper die voorzien is van een chroomkleurige keramische coating. Door de hoge behandelingstemperatuur van 650º wordt er een ondoordringbare laag gevormd tegen corrosie, hierdoor zal de duurzaamheid veel langer zijn en de temperatuur lager.

Let op! De keramische laag zorgt voor een langere levensduur maar is  geen garantie tegen roest van binnen uit of via de buitenzijde als de keramische laag is beschadigd, het is geen RVS.

Toepasbaar op de Kübel met Type 1 motor

#61056 zwarte transportlak
#61055 keramisch gecoat

V
ervangende pakkingen

De bijgeleverde pakkingen zijn ook los leverbaar.

#1058 uitlaatpakkingen per 4 stuks
#1057 voorverwarming pakkingen per twee stuks


Opties

Mocht je geen kachelpotten hebben zoals in de legeruitvoering het geval is gebruik dan kachelpot vervangers om de verbinding te maken tussen de achterste cilinders en de “Thing” uitlaat. Worden per paar geleverd in zwarte transportlak of verchroomde uitvoering, neem er wel extra uitlaatpakkingen bij, deze worden niet bijgeleverd (zie vervangende pakkingen). Tevens kun je de originele papieren kachelslang tussen koelhuis en kachelpot niet meer gebruiken omdat de tussenpotjes niet meer aanwezig zijn, neem er twee aluminium kachelslangen bij die je op het koelhuis aansluit en dan direct op de kachelpot.

#1002 kachelpot vervangers in zwarte transportlak
#1028 kachelpot vervangers verchroomd
#1095 aluminium kachelslang (per stuk)