OCCASIONS

Volkswagen Kever 1200 Silverbug, april 1982, 1641 cc

  • Bouwjaar: april 1982
  • Kleur: Zilver grijs
  • Motor: 1641 cc
  • Prijs: VERKOCHT
  • trofee
  • wegenbelasting vrij
  • Milieuzone Rotterdam
  • verkocht
Schitterende in 2008/2009 body-off gerestaureerde Silver Bug beschikbaar voor verkoop! De Silverbug was in 1982 de jubileum uitvoering voor de productie van de 20 miljoenste Volkswagen Kever. Kenmerkend voor de uitvoering…

lees meer over de Volkswagen Kever 1200 Silverbug, april 1982, 1641 cc
 
 

Omschrijving van de Volkswagen Kever 1200 Silverbug, april 1982, 1641 cc

Schitterende in 2008/2009 body-off gerestaureerde Silver Bug beschikbaar voor verkoop!
De Silverbug was in 1982 de jubileum uitvoering voor de productie van de 20 miljoenste Volkswagen Kever. Kenmerkend voor de uitvoering was de zilver metallic kleur, de zwarte decorstrepen onderaan de deuren en zijpanelen, stalen velgen met wieldoppen en RVS sierringen, jubileum plaket op de motorklep, aparte versnellingspookknop en zwart-witte stoffen bekleding en een bijzondere sleutelhanger. Uitgerust met een 1200 motor, 3-punts automatische veiligheidsgordels op de voorstoelen en radiaal banden.

De kever die we hier te koop hebben staan heeft een klein aantal van die kenmerken verloren maar daarbij een groot aantal verbeteringen gekregen. Voor een betere wegligging is de kever rondom voorzien van rode instelbare Koni schokbrekers, is de vooras voorzien van verlaagde spindels en is de kever aan de voorzijde achter de mooie speciale "Weltmeister" velgen uitgerust met schijfremmen.
 
De grootste verrassing zit wellicht in de motorruimte, hier is in 2011 een gereviseerde 1641 cc motor gemonteerd met nieuwe dubbele Weber carburateurs, elektronische 123 ontsteking, RVS uitlaat en enkele speciale CSP motordelen. Voor voldoende (koel)lucht aan de motor te geven is er een motorklep met koelsleuven geplaatst. Om de motor goed in de gaten te kunnen houden zijn in het dashboard op een nette wijze 3 meters gemonteerd (toerental, olietemperatuur en oliedruk). Tevens in het dashboard terug te vinden is de Radio-/CD speler van Sony met daaraan gekoppeld Pioneer luidsprekers die zich dan weer netjes onder het dashboard bevinden.

Zoek je een goede mooie betrouwbare kever met dat beetje extra pit, zoek dan niet verder en kom jezelf overtuigen bij ons in de showroom. De kever wordt voor aflevering nog eens technisch nagelopen en afgeleverd met een nieuwe APK keuring.

Al onze occasionprijzen zijn compleet rijklaar zonder extra afleverkosten. Heeft u een auto ter inruil? Hier kunnen we altijd even naar kijken.

 
0
VERZAMELLIJST