Volkswagen Buggy, bouwjaar 1958, 2.7 liter type 4 motor

Occasion VolksRepairs

 
  • Bouwjaar: 1958
  • Kleur: Oranje Mica
  • Motor: 2.7 liter Type 4
  • Prijs: SORRY VERKOCHT

Deze Volkswagen Buggy is in absolute nieuwstaat! 12 jaar geleden als privé project gebouwd voor onszelf, toch toen der tijd verkocht aan een goede klant die de buggy jaren lang vertroeteld en…

lees meer over de Volkswagen Buggy, bouwjaar 1958, 2.7 liter type 4 motor

 
Deze Volkswagen Buggy is in absolute nieuwstaat!

12 jaar geleden als privé project gebouwd voor onszelf, toch toen der tijd verkocht aan een goede klant die de buggy jaren lang vertroeteld en gekoesterd heeft en er af en toe met mooi weer mee heeft gereden.
De Buggy is gebouwd op een basis van een 58er chassis, de Buggy is daardoor ook vrijgesteld voor de APK keuring. Het chassis is volledig aangepast, versterkt waar nodig voor de PK’s en volledig gepoedercoated met een drie-laags systeem, in de techniek zijn veel Porsche onderdelen verwerkt zoals bijvoorbeeld het geventileerde remsysteem, de 2.7 liter Type 4 motor met externe oliekoelers met thermostaat, de 2-delige velgen, en natuurlijk de 5 versnelling bak uit de 914.

De body is een verzwaarde HR versie en toen volledig opnieuw geshaped en gladder en strakker gemaakt. De oranje Mica lak is nog steeds superstrak! De Buggy heeft in het verleden meerdere prijzen gewonnen op diverse evenementen en is een echte blikvanger, het rijden met deze Buggy is door de lage zit positie en het motorvermogen zeer spectaculair, maar uiteraard kan je er natuurlijk ook heerlijk rustig mee cruisen. Ben jij op zoek naar iets spectaculairs en opvallend dan is deze Buggy wellicht iets voor jou!

Volledige historie en bouw foto’s beschikbaar!