OCCASIONS

Volkswagen Kever 1200 Deluxe, februari 1958, 1641 cc

  • Bouwjaar: februari 1958
  • Kleur: Zwart
  • Motor: 1641 cc
  • Prijs: VERKOCHT
  • wegenbelasting vrij
  • Milieuzone Rotterdam
  • trofee
  • verkocht
Schitterende in Cal Look style uitgevoerde 1200 Deluxe kever van februari 1958. De Cal Look style op deze auto wordt gekenmerkt als de Old School versie met behoud van de sierlijsten op de zijkant, grotere dikke banden en…

lees meer over de Volkswagen Kever 1200 Deluxe, februari 1958, 1641 cc
 
 

Omschrijving van de Volkswagen Kever 1200 Deluxe, februari 1958, 1641 cc

Schitterende in Cal Look style uitgevoerde 1200 Deluxe kever van februari 1958. De Cal Look style op deze auto wordt gekenmerkt als de Old School versie met behoud van de sierlijsten op de zijkant, grotere dikke banden en standaard chassis hoogte aan de achterkant waarbij de voorzijde is verlaagd en is voorzien van smallere en kleinere banden.

De kever is voorzien van mooie replica BRM velgen ook als reserve wiel. Zoals het een goede Cal Looker betaamd is hij voorzien van een opgevoerde motor, in dit geval een 1641 cc met 40 mm dubbele Webers, spaghetti uitlaatsysteem zonder kachelwerking en mooie glimmende Phat Boy einddemper. Om dit geheel goed tot stilstand te krijgen is de verstelbare vooras voorzien van schijfremmen aangesloten op een dubbelkrings remsysteem.

De kever is rond 2011 gebouwd door de "Otto Bros" in België voor een neef van hen en gedoopt als de "Blackalicious". Zodanig is de kever ook te zien geweest in een feature in het welbekende VOLKSWORLD magazine van juli 2012. Bij de bouw van hun projecten staat het racethema altijd hoog bovenaan. Zo is deze kever ook voorzien van een lichtgewicht aluminium benzinetank en van een line-lock systeem op de voorwielen. Om de kracht van de motor zonder verlies over te kunnen brengen op de weg is de versnellingsbak star opgehangen aan het chassis dus zonder trilling opvangende ophangrubbers.

Aan de binnenzijde van de kever waan je je in een zeer nette "standaard" Deluxe kever met strakke nette 2 kleurige deurpanelen en matching stoelbekleding gecombineerd met de mooie kwaliteit tapijtset. Alleen het Flat4 sportstuur, de toerenteller en de extra knop aan de versnellingspook geven al weg dat dit niet zomaar een 1200 kevertje is.

De kever wordt voor aflevering nog eens technisch nagelopen en omdat de kever van het bouwjaar 1958 is hoeft deze niet meer voor de APK.

Al onze occasionprijzen zijn compleet rijklaar zonder extra afleverkosten. Heeft u een auto ter inruil? Hier kunnen we altijd even naar kijken.

 
0
VERZAMELLIJST