PROJECTEN

Al vanaf 1998 hebben wij ervaring met het restaureren van klassieke Volkswagens. Bijna alle soorten en varianten hebben bij ons al de revue al gepasseerd. Werkzaamheden zijn divers van het vervangen van een cabrioletkap, het plaatsen van een nieuw interieur, deelrestauraties tot een complete body-off restauratie. In de lijst hieronder staat een verzameling van reeds afgeronde en soms nog lopende projecten. Klik op de projectfoto of de blauwe link voor een weergave van de gehele fotorapportage. Op Facebook laten we tegenwoordig ook met regelmaat foto's voorbij komen van onderhande projecten. Volg ons dus ook op Facebook!
 • Le Bug Show 25th anniversary Special Edition a.k.a. MINI-ME, 1641 cc

  Al jaren lang is Le Bug Show in België een super evenement waar we ook al jaren met veel plezier genieten van een weekendje Volkswagen gekte. Omdat het in 2017 het 25 jarig jubileum was wilden we eens wat geks doen. 5 juli 2017. werd het idee geboren om op 5 augustus 2017 op het Circuit van Spa Francorchamps met een nieuwe racer te verschijnen.   Na een krappe maand was “Le Bug Show 25th anniversary Special Edition” a.k.a. “Mini-Me” het resultaat van dat idee.   Vele hobby uren zijn gestopt in dit super leuke project waarbij iedereen hier bij VolksRepairs zijn ideeën lekker kwijt kon.…lees meer over de Le Bug Show 25th anniversary Special Edition a.k.a. MINI-ME, 1641 cc
 • Lopend: Volkswagen Spijlbus 1967

  Deze Spijlbus heeft al weer te lang in de hoek gestaan bij de klant. Het werd tijd om hem weer in ere te herstellen, we zijn blij met de verkregen opdracht. Dit project zal de nodige technische updates krijgen waaronder een RED9 vooras, IRS ombouw aan de achterzijde en een iets zwaardere motor. Hiermee wordt dit een super gebruiksvriendelijke Spijlbus voor weer heel veel leuke tripjes. Volg de voortgang hier.
 • Volkswagen T2B Camper

  Deze T2B gaan we in opdracht van de klant grondig beetpakken zowel in de techniek als in het plaat-/spuitwerk. Dit project is afgerond.
 • Volkswagen Kever 1200 Deluxe 1962

  In opdracht van de klant herstellen we alle gebreken die aan deze hele leuke kever zitten. Hierbij zullen we alle roest verwijderen en nieuwe plaatwerkdelen inlassen en wordt de kever van binnen en buiten weer in een nieuwe jas gestoken. Zoveel mogelijk goede originele items worden hergebruikt om de authenticiteit van de kever waar mogelijk in ere te houden. Dit project is afgerond.
 • Volkswagen Kever 1500 Cabriolet

  Deze cabriolet krijgt weer een betere toekomst. Bodemplaten worden vervangen en het chassis verder helemaal gerestaureerd. Na het metaal werk zal het chassis worden gestraald en voorzien worden van een 2 laags poedercoat systeem. De body wordt ontdaan van alle roest, delen worden vakkundig vervangen en oude reparaties en schades hersteld zodat er weer een top body staat. Na het nastralen van de body wordt hij voorzien van een 2 component Expoy primer. Het chassis zullen we voor deze klant verder afbouwen, de body gaat de klant verder zelf strakmaken en spuiten waarna wij de cabrio weer zullen…lees meer over de Volkswagen Kever 1500 Cabriolet
 • Volkswagen Manx Buggy

  In opdracht van de klant restaureren we een bestaand Buggy chassis en passen we deze direct aan met extra leidingen door de chassistunnel. Hierdoor zal er straks onder andere geen kabelboom meer zichtbaar zijn. Na de de laswerkzaamheden aan het chassis is deze gestraald en in de 2 komponenten poedercoating gezet. Dit gaat weer jaren mee! Na het chassis hebben we voor de klant een pittige 1835 cc motor gebouwd met dubbele carburateurs (Dellorto's DRLA 40mm), elektronische ontsteking extra oliecarter, extern oliefilter en speciaal gemaakte RVS sportuitlaat. Vervolgens hebben we het hele chassis…lees meer over de Volkswagen Manx Buggy
 • Volkswagen Kever 1303 Cabriolet USA

  Deze 1303 cabrio gaan wij in opdracht van een klant volledig body-of restaureren, het chassis wordt geheel gestraald en gecoat en nieuw opgebouwd, carrosserie die in perfecte staat is wordt volledig binnen en buiten overgespoten, kap en interieur wordt volledig vervangen en ook de motor en bak wordt niet vergeten.
 • Volkswagen T2B Amescador 1977

  Deze T2B Amescador uit 1977 heeft bij ons een grote make-over gehad. Onder andere werd de gehele buitenkant opnieuw gespoten nadat er diverse laswerkzaamheden zijn uitgevoerd, werd het interieur gedemonteerd en de binnenkant gespoten, de motorruimte geheel beetgepakt en het elektra systeem (12 en 220 Volt) goed onder handen genomen. Project is afgerond en de klant kan weer op vakantie :)
 • Volkswagen Kever 1300 1970

  Deze kever ondergaat een restauratie waarbij de carrosserie opnieuw wordt gespoten nadat uiteraard alle slechte delen zijn vervangen en gerepareerd. Dit project is afgerond.
 • Volkswagen T2A Deluxe

  Ook voor schadeherstel aan uw klassieke Voklswagen bent u bij ons aan het juiste adres. Deze T2A uit 1968 had een intiem samenkomen met een hert. Het hert heeft het helaas niet overleeft maar met de T2A komt het weer helemaal goed. Na demontage kwam er nog het nodige roest tevoorschijn, dit ook gelijk grondig aangepakt. Dit project is afgerond. 
 • Volkswagen Kever 1303 Cabriolet

  Deze Volkswagen Kever 1303 Cabriolet hebben we voor de eigenaar afgebouwd nadat deze zelf al een heel eind was gekomen met de restauratie. We hebben de 1303 Cabriolet voorzien van een nieuwe kap en een nieuw interieur. Verder is de gehele techniek onder handen genomen. Uit eindelijk is er weer een schitterende cabriolet op de Hollandse wegen bij. Dit project is afgerond.
 • Volkswagen T2A Camper, augustus 1971

  Deze T2A bus uit 1971 had wat aandacht nodig en dat hebben wij hem geven. De auto werd geheel gedemonteerd, waar nodig laswerk verricht en van binnen en buiten gespoten in de huidige kleur L345 Light Grey. Daarna is de bus weer opgebouwd met nieuwe onderdelen waar nodig. De eigenaar gaat zelf weer de binnenkant afmonteren. Dit project is afgerond.

 • Volkswagen Transporter T25 Westfalia camper syncro 1986

  Deze auto heeft een flinke opknapbeurt gehad. Alle schades en roestplekken zijn hersteld en hij is voorzien van een nieuwe laklaag. Dit project is afgerond.
 • Volkswagen Kever 1300 1968

  Deze kever heeft een flinke grondige opknapbeurt ondergaan. De auto is nagenoeg volledig gedemonteerd waarna al het nodige laswerk is verricht. De carrosserie is opnieuw gespoten en ook het chassis is na een aantal reparaties van een nieuwe laklaag voorzien.  Dit project is afgerond.

 • Volkswagen Kever cabriolet; 1600cc

  Een USA Volkswagen Kever cabriolet welke reeds was omgebouwd naar een enkele carburateur motor, hebben we nu verder aangepast naar de Europese look. Het achterpaneel is aangepast voor dubbele uitlaatpijpjes en de motor is voorzien van dubbele Weber carburateurs, andere motorbeplating en een RVS uitlaat. Dit project is afgerond.
 • Volkswagen Kever 1303, juli 1973

  Deze Kever werd al bijna 25 jaar door dezelfde eigenaar dagelijks gebruikt. Na zoveel jaar werd het tijd om de auto eens goed onder handen te nemen. We hebben de kever gedemonteerd en al het nodige laswerk verricht. De kever hebben we voorbewerkt en weer gespoten in dezelfde kleur. Wij hebben grotendeels de auto weer in elkaar gezet en de eigenaar heeft thuis het karwei verder afgemaakt.  Dit project is afgerond.

 • Volkswagen T2B Pick Up, oktober 1975

  De auto was al grotendeels gedemonteerd en kaal geschuurd. Wij hebben het laswerk verricht waarna de auto weer terug is gegaan naar de klant.  Dit project is afgerond.

 • Volkswagen Kever 1300 - bouwjaar 1966

  Deze kever heeft een flinke grondige opknapbeurt ondergaan. De auto is nagenoeg volledig gedemonteerd waarna al het nodige laswerk is verricht. De carrosserie is opnieuw gespoten en de kever weer volledig opgebouwd. Na deze werkzaamheden kan de kever er weer jaren tegenaan.  Dit project is afgerond.

 • Volkswagen T2 AB 1972

  Deze leuke harde bus hebben we verkocht, maar had de verkeerde kleur voor de nieuwe eigenaar. We hebben de auto volledig gedemonteerd en de buitenzijde overgespoten in de kleur wit, zodat deze gebruikt kan worden voor promotiedoeleinden. Klus is ondertussen afgerond. Dit project is afgerond.

 • Chassis Porsche Speedster replica

  Voor een klant die een Porsche Speedster Replica ging bouwen hebben wij het chassis ingekort. Tijdens het inkorten hebben we het chassis gelijk voorzien van oliekoeler- en bedradingleidingen. De klant zal het chassis vervolgens zelf weer van de nodige beschermlaag gaan voorzien en op gaan bouwen. Dit project is afgerond.

 • Volkswagen T2B Camper 1978

  Deze bus had drastisch hulp nodig. Die hebben wij hem gegeven. Technisch en wat plaatwerk betreft hebben we deze bus aangepakt zodat hij er weer jaren tegenaan kan. Dit project is afgerond.

 • Volkswagen Kever 1303 Cabriolet 1974

  Deze 1303 cabriolet heeft een flinke technische en uiterlijke opknapbeurt gekregen in onze werkplaats. Dit project is afgerond.
 • Volkswagen 412 E VARIANT 1973

  Is dit de mooiste 412 van Nederland? Wij hebben er alles aan gedaan! Dit project is afgerond.
 • Volkswagen Kever 1303 Cabriolet 1974

  Een hele flinke opknapbeurt is wat deze cabriolet heeft gekregen. De auto is gedemonteerd waarbij de carrosserie niet van het chassis werd gehaald. Het benodigde laswerk is verricht en de kever is opnieuw gespoten. De cabrioletkap, de tapijtset en het interieur zijn vervangen. Zo zal deze kever er weer flink wat jaren tegenaan kunnen. Voor de laatste afkleding is besloten de velgen ook te vervangen. Dit project is afgerond.
 • Volkswagen T1 Spijlbus Dubbel Cabine (DOKA) 1961

  Deze Spijlbus krijgt de voor de eigenaar de nodige aandacht en aanpassingen. Hij was er erg slecht aan toe en heeft heel veel laswerk nodig. Dit project is nog niet afgerond.
 • Volkswagen Kever 1303 Cabriolet 1978

  Voor deze klant hebben we de 1303 cabriolet geheel gerestaureerd. Het demontage werk heeft de klant zelf gedaan. Het chassis is voorzien van nieuwe bodemplaten en werd geheel gepoedercoat. De gehele opbouw is gedaan met hoge kwaliteit onderdelen. Kortom weer een topproduct afgeleverd! Dit project is afgerond.

 • Volkswagen T1 Spijlbus 1964

  Deze T1 Spijlbus is grondig onderhanden genomen. Wij hebben het laatste demontage werk uitgevoerd en de bus laten voorstralen. Na het stralen hadden we het volledige beeld voor alle las en strakmaak werkzaamheden. Alle laswerkzaamheden zijn uitgevoerd en de bus is strakgemaakt en gespoten. De klant zal de bus zelf weer gaan opbouwen. Dit project is afgerond.

 • Volkswagen Kever 1200 Ragtop 1962

  Weer een schitterend project, deze keer een grijze 1200 vouwdak kever uit 1962. Planning voor deze kever was een volledige body-off restauratie. Chassis poedercoaten en carrosserie van binnen en buiten opnieuw van lak voorzien. Het vouwdak voorzien van nieuwe Sonneland stof, custom interieur en aangepaste motor. Kortom, een top project om van te smullen. Dit project is afgerond.

 • Volkswagen T2B Camper 1976

  Deze auto had een aantal jaren stilgestaan. In eerste instantie hebben we de techniek van de bus beetgepakt. De auto is aangeleverd met een losse motor erbij en die hebben we compleet gemaakt en in de auto gemonteerd. De auto is weer rijdend gemaakt en het complete remsysteem is gereviseerd. Daarna hebben we de buitenzijde onder handen genomen. Er werd het nodige laswerk verricht, alle losse delen werden gedemonteerd, waarna de binnen en buitenzijde opnieuw gespoten zijn. Het interieur is voorzien van een nieuw ReproWesty interieur. Uiteindelijk is deze T2B dus weer geheel in een nieuw jasje gestoken.…lees meer over de Volkswagen T2B Camper 1976
 
0
VERZAMELLIJST