Werkplaats

Allround Garage gespecialiseerd in de klassieke Volkswagen zowel luchtgekoeld als watergekoeld.

Wij zijn gespecialiseerd in het onderhouden, repareren en de restauratie van klassieke Volkswagens. Daarnaast hebben we de grootste gespecialiseerde klassieke Volkswagen onderdelenwinkel van het land en zijn ook mede daardoor hét adres voor uw Volkswagen, luchtgekoeld of niet. Heeft u naast uw klassieke Volkswagen nog een andere auto die onderhoud nodig heeft, dan doen wij dat uiteraard ook graag voor u.

In onze werkplaats worden zo’n beetje alle mogelijke werkzaamheden verricht. Of het nu gaat om revisie motoren, remmenrevisie, kleine en grote onderhoudsbeurten, APK keuringen, plaatwerkzaamheden, lassen, schadeherstel, het stofferen van stoelen, het monteren van hemelbekleding, een nieuwe cabriolet kap, dynamo vervangen, de auto ombouwen van 6 volt naar 12 volt, een totale restauratie of dat project afmaken waar u al jaren nier meer aan toe komt. Meer dan 2.500 luchtgekoelde en watergekoelde Volkswagens zijn daarvoor jaarlijks bij ons in de garage.


 

Regelmatig onderhoud/servicebeurten

Regelmatig een onderhoudsbeurt uitvoeren is voor elke klassieker erg belangrijk. Niet alleen voor de instandhouding van de auto, maar eigenlijk meer ter voorkoming van grote reparaties. Bij zo´n controlebeurt komen kleine afwijkingen gemakkelijk aan het licht en kunnen deze dan waarschijnlijk nog met geringe kosten worden verholpen. Voor al het onderhoud worden door ons uitsluitend originele of A-kwaliteit aftermarketonderdelen gebruikt, zowel nieuw als gebruikt indien beschikbaar.

Prijsopgave vooraf

Om teleurstellingen en/of verrassingen te voorkomen ontvangt u desgewenst vooraf een prijsopgave van de te verwachten reparaties. Uiteraard krijgt u die opgave desgewenst zwart op wit en weet u tenminste vooraf waar u aan toe bent.

Weten waar u voor betaald heeft

Of het nu gaat om een APK keuring, onderhoud, reparatie of restauratie na afloop ontvangt u een gespecificeerde factuur met alle uitgevoerde werkzaamheden en gebruikte materialen. Zo weet u precies wat er gedaan is en waar u voor betaald.

Altijd mobiel met onze huurauto

Onze klanten komen vanuit heel de Benelux en soms is het brengen en halen van de auto op een bepaald tijdstip of dag een probleem. Een vervangende huurauto is dan vaak een uitkomst. Voor slechts € 15,– per dag, exclusief brandstof, stapt u in onze huurauto (op dit moment een luxe Skoda Fabia) en bent u direct weer op weg. Menig trein- en/of buskaartje is tegenwoordig duurder.

Even bellen voor een afspraak

Onze monteurs werken volgens een strakke agenda en uitsluitend op afspraak. Voor het verrichten van werkzaamheden verzoeken wij u dan ook vriendelijk eerst even een afspraak te maken. Dit kan door te bellen met: 010-5223577 of een e-mail te sturen naar info@volksrepairs.nl. Dit e-mail adres wordt gedurende de gehele dag uitgelezen dus u ontvangt snel een reactie.
APK, Algemene Periodieke Keuring

 

VolksRepairs is ook een erkend APK keuringsstation en heeft op dit moment iedere dag 2 APK keurmeesters beschikbaar die enhousiaste Volkswagen liefhebbers zijn.

Wat is APK?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. APK is géén onderhoud en is een momentopname. Het is géén garantie dat uw auto 1 of zelfs 2 jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u geen onderhoud hoeft te plegen.  Regelmatig onderhoud van uw auto is en blijft dus heel belangrijk.

Wanneer moet uw auto gekeurd worden?

Per 1 januari 2008 is voor een aantal categorieën voertuigen de APK-frequentie verlaagd. Voorheen moesten alle voertuigen ouder dan 3 jaar, jaarlijks APK-gekeurd worden. Nu zijn er 3 categorieën die voor de klassieke voertuigen van toepassing kunnen zijn. De zogenaamde datum van eerste toelating is bepalend voor de categoriebepaling.

 

 

Categorie & Keuringsfrequentie voertuig lichter dan 3500 kg

Datum eerste toelating na 1 januari 2005 Benzine of elektrisch aangedreven
Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar.

Datum eerste toelating na 1 januari 2005 Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch) aangedreven
Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar.

Datum eerste toelating vóór 1 januari 2005
Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar

Voertuig 30 jaar of ouder, maar datum eerste toelating van na 1 januari 1960
Eens per 2 jaar APK.

Datum eerste toelating vóór 1 januari 1960
Vrijgesteld van APK-plicht. NB voertuig dient wel te allen tijde te voldoen aan de eisen uit de Wegenverkeerswet!

U kunt uw auto laten keuren vanaf twee maanden vóór de vermelde datum van afloop van de vorige keuring, met behoud van de oude keuringsdag en -maand. Als de auto niet, of niet tijdig is gekeurd, kunt u een bekeuring krijgen, maar nog belangrijker, u bent NIET verzekerd!!

Wat wordt er gecontroleerd tijdens de APK?

Onze APK keurmeesters letten bij de APK onder andere op de volgende onderdelen:
Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
Milieu: uitlaatgassen (bij auto´s vanaf 1974).
Algemeen: voertuigidentificatienummer, de kentekenplaat (Oud-blauw of Euro).

Pech onderweg

Mocht het ondanks het juiste onderhoud toch gebeuren dat u onderweg strand, staat ons team van specialisten voor u klaar om u zo snel mogelijk weer op de weg te helpen.

Indien u geen ANWB, Route Mobiel of andere pechhulpdienst lid bent, is het mogelijk om via ons een bergingsauto te regelen die uw auto naar ons bedrijf kan brengen. Neem contact met ons op voor deze service en de tarieven.

Uitlijning rondom

De auto rondom uitlijnen nadat u wat werkzaamheden aan de ophanging van de auto heeft gedaan?
Voor ons geen probleem, wij beschikken over de speciale apparatuur en kennis om de auto volledig uit te lijnen en weer de goede sporing te geven.

 

Indien uw auto toe is aan een onderhoudsbeurt of het is weer tijd voor de APK? Bel of mail ons voor het maken van een afspraak. Dit kan door te bellen met: 010-5223577 of een e-mail te sturen naar info@volksrepairs.nl. Dit e-mail adres wordt gedurende de gehele dag uitgelezen dus u ontvangt snel een reactie. Daarnaast is het ook eenvoudig mogelijk online een afsrpaak in te plannen via onze website, klik daarvoor HIER

Alle auto’s welkom

Naast de oude vertrouwde Volkswagen kever en transporter bus voeren wij ook alle werkzaamheden uit aan bijvoorbeeld; Karmann Ghia’s, Type 3′s, Kubels, 181, Trikes, Porsche 356′s, Porsche 912, Porsche 914, Nova’s en alle handen kitcars en Buggy’s. Ook de watergekoelde benzine en diesel uitvoeringen van de T25, T3 bussen en Golf, Jetta, Caddy modellen zijn bij ons kind aan huis voor allerhande werkzaamheden. Uiteraard staan we ook geheel voor u klaar als u uw moderne auto bij ons in onderhoud wilt brengen. Onze monteurs zijn actueel gediplomeerd dus ook op de hoogte van de modernere technieken.

Technische informatie

Op onze website kan je ook alle nuttige technische informatie vinden. Dit staat onder deze link: TECHNIEK
 

 
0
VERZAMELLIJST