Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Verwarmde achterruit blank glas T25/T3 Bus Bestelbus, Kombi en Caravelle Materiaal: gehard glas Afmetingen: 1395 x 545 mm Voltage: 12 Volt

 
vw artikelnummer: 251 845 501 A

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Het vervangen van ruiten kan meerdere redenen hebben, de ruit is gesneuveld, je wilt liever een gelaagde voorruit in plaats van gehard glas, de verwarming van de achterruit werkt niet meer of de ruiten zijn te zwaar gekrast.

Naast blank glas zijn sommige ruiten ook getint leverbaar. Als er geen twee tinten in zijn verwerkt, zoals bij een zonneband het geval is, zijn alle ruiten per Volkswagen model in een gelijke tint en wijken dan ook niet af van elkaar.

Alle voorruiten zijn gemaakt van veiligheidsglas (gelaagd glas), dus ook voor de wagens uit een periode waarvoor gelaagd glas nog niet bestond. Je kunt een geharde voorruit zonder problemen vervangen door een gelaagde ruit, uit veiligheidsoogpunt is dit zeker te overwegen ondanks dat dit afwijkt van het origineel.

Let op! Achterruiten met verwarming moeten zwaarder worden gezekerd dan origineel het geval is, 20 ampère i.p.v 8 ampère. De originele bedrading (1.5 m²) kan 24 ampère verwerken, ofwel dik genoeg om zwaarder te zekeren. 

Opmerking: De vermelde afmetingen zijn gemeten over het breedste gedeelte van de ruit.