Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Benzinedruk regelaar alle

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Benzinedruk regelaar

De originele benzinepomp levert de juiste druk bij een eveneens originele carburateur. Als er een grotere carburateur wordt gemonteerd kan de standaard benzinepomp de toelevering in de meeste gevallen niet aan met onvoldoende vulling en een slecht lopende motor tot gevolg. Er moet worden uitgeweken naar een benzinepomp met een hogere opbrengst die alleen in elektrische uitvoering leverbaar is. De druk die deze pompen leveren is in de meeste gevallen hoger dan is gewenst waardoor de vlotterkamer kan overlopen. De eigenschappen die kunnen ontstaan bij een overlopende vlotterkamer zijn onder andere: slecht starten na een korte pauze, het constant wisselen van het CO gehalte en/of stationair toerental en het regelmatig af moeten stellen van  het stationair toerental. We raden dan ook aan om bij het plaatsten van een elektrische benzinepomp ook een drukregelaar te monteren. Met deze drukregelaar kan de benzinedruk in 10 standen worden geregeld van 0 tot vol open. De regelaar heeft aan zowel de in als uitgaande zijde 1/8-27 NPT wartel aansluitingen, neem de slangpilaren er extra bij (zie slangpilaar opties).

Let op: deze regelaar kan maximaal een druk verwerken van 2 bar, garantie op lekkage is dan ook uitgesloten, er is achteraf niet meer te achterhalen onder welke druk de regelaar heeft gestaan. 2 bar is een hoge druk die niet door onze elektrische  benzinepompen (hieronder vermeld zie elektrische benzinepomp) worden geleverd.

#1689

slangpilaar optie

De drukregelaar wordt zonder slangpilaren geleverd welke wel noodzakelijk zijn. Aan de hand van de diameter van je benzineslang neem je de slangpilaren er extra bij. Worden per paar geleverd en voorzien van 1/8-27 NPT draad.

#3973 voor slangdiameter 5.0 t/m 6.4 mm
#3974 voor slangdiameter 6.5 t/m 8.0 mm

elektrische benzinepomp

Een hogere benzinedruk kan alleen worden behaald met een benzinepomp die een hogere druk kan leveren, een nieuwe originele mechanische pomp gaat tot maximaal 0.34 bar maar in de praktijk wordt dit zelden gehaald mede door ouderdom en de pomp is toerenafhankelijk. Een elektrische benzinepomp levert in alle omstandigheden een constante druk. Je hebt de keuze uit twee pompen, een A en een B-kwaliteit. De ene is pulserend (duidelijk hoorbaar) en de andere is roterend (bijna geruisloos) waarbij de pulserende pomp kwalitatief minder is dan de roterende pomp. De maximale druk is ook per pomp verschillend. We raden je aan altijd een A-kwaliteit pomp te gebruiken maar als het budget het niet toelaat of er is een hogere druk vereist is de B-kwaliteit een goede tweede optie, al heb je hierbij geen enkele vorm van garantie. Klik op de gewenste pomp voor meer informatie en eventueel extra opties zoals een veiligheidsrelais.

#3686 A-kwaliteit 90 liter per uur met een druk van 0.27 tot 0.38 bar
#1686 B-kwaliteit 114 liter per uur met een druk van 0.5 tot 0.6 bar