Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Bougiekabel set high performance 8 mm (koolstof kern) blauw. Type 1 motoren t/m 9/92

 

High performance bougiekabel sets 

Deze high performance bougiekabel sets zijn voorzien van een siliconen buitenmantel  waardoor ze bestand zijn tegen een hoge hitte, geen overbodige luxe voor bijvoorbeeld  baja's en buggy's waarbij de kabels vaak vlak langs het uitlaatsysteem lopen. De kabels zijn leverbaar met een koperen kern, zoals origineel ook het geval is en voorzien van een koolstof kern wat beter geleid dan koper, dus als je het beste wilt hebben zijn deze bougiekabels de meest perfecte keus om de vonk zo goed mogelijk naar de bougie te leiden. De kabels worden per set geleverd inclusief kabelcapuchons en beschermkappen op de verdeelkap. Ontstoring kappen zijn niet van toepassing omdat het siliconen isolatiemateriaal enorm goed ontstoort. De bobinekabel is extra lang zodat de bobine nu ook op een andere plaats gemonteerd kan worden, dit is handig als je zijdelingse carburateurs hebt en de bobine dus van plaats moet veranderen. Het is wel noodzakelijk dat de bougie wordt voorzien van een bevestigingsdopje, deze dopjes worden bij de bougies geleverd.  

Let op: Trek nooit aan de kabel zelf maar aan de koppen van de kabel, zeker bij siliconen bougiekabels trek je de kabel gemakkelijk van de kop af waarbij de kabel onbruikbaar is geworden. Tevens passen deze kabels niet meer in de standaard klemmen op het koelhuis, ze zijn dikker dan origineel, je beschadigt de kabel als je toch probeert, gebruik de custom bougiekabelbevestigingset om de kabels netjes te ordenen.

toepasbaar op: alle type1 motoren t/m 9/1992 
  
7 mm siliconen kabels

Ideaal voor de standaard motor, je hebt hierbij een kwalitatief perfect bougiekabel voorzien van een koperen kern. Wil je een koolstof kern wat net weer wat beter geleid kijk dan bij de 8 mm kabels.

#2037 geel
#2038 blauw
#2039 rood

Voor een nog betere ontstoring en nog meer bestand tegen hitte zijn de siliconen bougie kabels ook in 8 mm uitvoering leverbaar. Deze 8 mm siliconen bougiekabels zijn tevens noodzakelijk bij gebruik van de hoog voltage elektronische ontsteking #2092, de  RX1 verzwaarde bobine #2061, en de High performance elektronische ontsteking #4013 . Indien je in bezit bent van een D.I.S ontstekingsysteem ook dan  zijn hiervoor speciale bougiekabel leverbaar. De Bobine kabel is extra lang welke achteraf nog op lengte moet worden gemaakt en alle kabels zijn voorzien van een koolstof kern.  

8 mm siliconen kabels

#2033  rood
#2034  blauw
#2035  geel
#2072  zwart

8 mm siliconen D.I.S kabels

Het Distributorless Ignition Systems (D.I.S) maakt gebruik van speciale bougiekabels die voor dit systeem zijn ontwikkeld. Indien deze aan vervanging toe zijn heb je de keuze uit twee kleuren welke in vier delige set worden geleverd, vanzelfsprekend zijn deze kabels voorzien van een koolstof kern.

#2036  geel
#2044  blauw