Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Bra volledig (2 delig). Kever 8/1957 tot en met 7/1967

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

“Bra”

Het gebruik van een “Bra” is een uit Amerika overgevlogen verschijnsel, en dan wel uit de warmere streken waar de autolak niet zo zeer te leiden heeft onder de vochtige omstandigheden maar, voornamelijk last heeft van de vele insecten die de lak binnen afzienbare tijd vervuilen. Zoals je zelf al wel weet is het verwijderen van insecten een vervelend en tijdrovend karwei. Als je alleen in de zomermaanden gebruik maakt van je bolide dan is het aan te raden om in deze maanden een “Bra” te monteren en je zult zien dat de lak onbeschadigd blijft.

Natuurlijk is de “Bra” tevens een zeer goede beschermer tegen steenslag. Er zijn twee modellen verkrijgbaar die beide zijn vervaardigd van een degelijk zwart skai buitenzijde me een zacht stoffen binnenzijde. De montage is eenvoudig en snel te verwezenlijken zodat je bij een stevige regen bui de “Bra” snel kunt verwijderen (dit is niet noodzakelijk maar om verstikking van de stoffen binnenzijde tegen te gaan wel aan te raden).

halve “Bra” (2 delig)

De halve ‘Bra’ beschermd de complete neus tot ongeveer de helft van de spatborden. Het onderste deel wordt rond de spatborden vastgeklemd met van stof voorziene interne buigbare beugels en in de kofferruimte van de 1200/1300 en 1500 Kever zet je hem vast aan de uitstekende spatbordbouten (moeren bijgeleverd), bij de 1303 wordt hij in de kofferruimte vastgezet met haakjes. Het tweede deel wordt strak rond de kofferklep gespannen, zodat ook een groot deel van de kofferklep wordt beschermd. Doordat de “Bra’ uit twee delen bestaat is het geen belemmering om de koffer te kunnen openen.

#452 Kever 1303 t/m 7/1974

volledige ‘Bra”(2 delig)

De volledige “Bra” is qua montage en principe gelijk aan de halve “Bra”, alleen wordt nu de kofferklep helemaal ingepakt. Door de perfecte pasvorm staat de “Bra” strak op de kofferklep gespannen, los laten of klapperen is er niet bij, ook niet op hoge snelheden. De spatborden worden net als bij de halve “Bra” tot ongeveer de helft beschermd. 

#449 Kever vanaf 8/1967 t/m 7/1967