Volkswagen onderdelen kennisbank
 

D.I.S ontsteking systeem. alle motoren alleen 12 Volt

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Het D.I.S. ontstekingsysteem staat voor “Distributorless Ignition System”, of­wel een ontstekingsysteem waarbij geen slijtdelen meer in voorkomen. Het is een compleet systeem wat zelfs de stroomverdeler gaat vervangen, dus geen gedoe meer met een oude stroomverdeler waar een unit in moet worden gemonteerd. De stroomverdeler is volledig elektronisch zoals in iedere moderne auto het geval is zonder verdeelkap, rotor, contactpunten en condensator. Een elektronische opnemer geeft de ontstekingssignalen door aan de twee 45000 volts spoelen in de bobine die om de beurt laden en ontladen, hierdoor kan er veel sneller een vonk worden gecreëerd dan met het conventionele systeem, het systeem kan dus zonder problemen motoren tot 12000 toeren per minuut bijhouden. Het stroomverdelerhuis wordt vervaardigd in de USA uit CNC gefreesd aluminium een waarborg voor hoogwaardige kwaliteit.

Wordt geleverd inclusief bougiekabels (zwarte kabels zijn afgebeeld maar kunnen qua kleur afwijken, andere kleuren zijn als vervangend onderdeel leverbaar) en een bobine montage plaat waarmee je de bobine kunt monteren op dezelfde plaats waar deze origineel zit gemonteerd. De afdichtingring rond de verdeler wordt niet bijgeleverd, neem deze er altijd extra bij (#2002).

Voordelen van het D.I.S. systeem:
- 100% output tot 12.000 toeren per minuut
- geen afstelproblemen meer
- te allen tijde het maximale vermogen
- simpel om te installeren (instructies bijgeleverd)
- geen slijtagegevoelige onderdelen meer aanwezig
- zeer betrouwbaar


Er zijn meerdere merken in omloop, wij hebben gekozen voor de beste onder de D.I.S ontstekings-systemen, deze is als enige standaard voorzien van:

- een hoogwaardig stroomverdelerhuis en geen losse module die je in je oude stroomverdeler moet plaatsen
- een ingebouwde toerenteller aansluiting
- automatische uitschakeling als het contact aan staat terwijl de motor niet draait
- ingebouwd statisch afstel led lampje voor de basis afstelling
- elektronisch geregelde dwell controle (controleert en past de dwell continu aan)


Het D.I.S systeem is toepasbaar op alle luchtgekoelde en alle waterboxer motoren.