Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Deurscharnierbout dop zwart 4 stuks. 8/1960 en later

 
vw artikelnummer: 211 831 449

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Afdekkap 20 mm

In onze Volkswagens zitten diverse afdekkapjes om bouten en schroeven aan het zicht te onttrekken of voor het afdichten van inspectiegaten. Volkswagen maakt vaak gebruik van bestaande afdekkappen die al eerder voor een andere doeleinde zijn gebruikt. Waarom iets nieuws ontwikkelen als een al eerder gebruikte afdekkap prima dienst kan doen, hiermee wordt er aanzienlijke bespaard op de productiekosten.
 
Het hier vermelde afdekkapje is bedoeld voor plaatwerkgaten van 20 mm en kan eventueel universeel worden toegepast. Deze kapjes zijn oorspronkelijk ontworpen voor het afsluiten van de deurscharnierbouten bij de Kever waarbij ze tot eind 1985 half transparant waren, daarna zijn ze zwart geworden, dus officieel alleen toegepast bij de laatste in Mexico geproduceerde Kevers. Maar de kapjes zijn niet alleen gebruikt voor de deurscharnieren ook bij de cabriolet uitvoering werden de achterzijruit scharnierenbouten en de tochtruitframe montage gaten ermee uit het zicht gehaald.
 
Bij de Karmann Ghia zijn ze gebruikt voor het afsluiten van diverse inspectiegaten. We hebben beide kleuren in ons assortiment  je mag zelf de keuze maken welke je wilt gaan monteren. In onderstaand overzicht staan alle toepassingen vermeld met de kleur zoals origineel het geval was en het benodigde aantal als je ze allemaal voor deze toepassing wilt vervangen. Beide kleuren worden per 4 stuks geleverd.
 

kleur VW model toepassing origineel aantal *
transparant zwart
#1169 #716 Kever deurscharnierbouten t/m 12/1985 transparant 8
deurscharnierbouten vanaf 1/1986 en later zwart 8
tochtruitframe montage bouten cabriolet vanaf 8/1964 en later transparant 2
achterzijruit scharnierbouten cabriolet vanaf 8/1964 en later transparant 4
Karmann Ghia inspectiegat in het verlengde deel van de achterste dwarsbalk transparant 4
inspectiegat in de deur scharnierstijl transparant 2
afdekkap klep van dashboardkastje vanaf 8/1965 t/m 7/1966 transparant 3

* totaal aantal wat voor deze toepassing is gebruikt, worden geleverd per 4 stuks

afdekkap 24 mm

Deze 24 mm uitvoering is alleen toegepast geweest in het half transparant en heeft net als de 20 mm van hierboven diverse functies gehad, meer informatie over deze functies en toepassingen kun je vinden bij het aanklikken van het onderdeelnummer.

#3716 toegepast bij Kever, Karmann Ghia en Spijl Bus (klik op het bestelnummer voor meer informatie)