Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Motorruimte isolatie set 5-delig. Karmann Ghia

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Motorruimte isolatie A-kwaliteit

Om het motorgeluid zoveel mogelijk te onderdrukken is de motorruimte van de Kever en Karmann Ghia voorzien van isolatieplaten. Door warmteontwikkeling en ouderdom trekken deze platen na verloop van tijd krom of breken in stukken bij het verwijderen. Controleer met regelmaat de staat van de isolatie, je zou niet de eerste zijn waarbij de achterste isolatieplaat naar de koelventilator wordt gezogen en de boel afsluit met als directe gevolg  een warmloper ofwel een dure motorreparatie. Zorg er dan ook voor dat je de nieuwe isolatieplaten goed vast zet aan de achterwand met de bestaande klemmen en zet ze eventueel extra vast met parkers op de plaatsen waar de klemmen missen of zijn afgebroken.
 
Deze A-kwaliteit isolatieplaten zijn qua pasvorm en uiterlijk praktisch gelijk aan het origineel, alleen de materiaal keuze is afwijkend. In het originele materiaal zijn stoffen toegepast die gevaar konden opleveren voor de volksgezondheid, deze nieuwe isolatieplaten zijn dan ook vervaardig uit een moderne vervanger waarbij het uiterlijk zover mogelijk is benaderd. Het voordeel hiervan is dat de isolatiewaarde is toegenomen ten opzichte van het origineel. De gaten voor de bedrading en een eventueel gemonteerde diagnose stekker moet je zelf nog aanbrengen met uitzondering voor de Kevers t/m 7/1955, het betreft hier alleen de achterwand welke is voorzien van de juiste uitsparingen. Voor de latere Kever bouwjaren is er een voordeliger alternatief leverbaar, lees de omschrijving goed door voordat je besluit dit B-kwaliteit alternatief te gaan gebruiken. Wil je een optimale isolatie gebruikmakend van moderne materialen met een strak uiterlijk waarbij alle gaten zijn voorzien kijk dan bij de “Low Noise” versie, ook deze staat vermeld in de kolom alternatief.

Let op: een juiste montage is alleen mogelijk bij een uitgebouwde motor, als de motor is ingebouwd kun je de montage plaatsen niet allemaal goed bereiken laat staan nog eens extra vast zitten mocht dit nodig zijn.

model bouwjaar set bestaat uit bestelnr. alternatief (zie tekst)
Kever t/m 7/1955 1 deel (achterwand) #2329 -
vanaf 8/1955 en later 3 delen #2331 #2310 B-kwaliteit of #2330 Low Noise
Karmann Ghia alle bouwjaren 5 delen * #12315 -

 * door de keuze van het moderne isolatiemateriaal zijn ze dunner dan het origineel, extra vastzetten is hierbij aan te raden.