Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Oliedruk opnemer 0-7 bar (Autometer). vervanging voor # 2620 en # 2623

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Oliedruk opnemers

Bij de aanschaf van een oliedrukmeter heb je ook een opnemer nodig die op de plaats van die oliedrukschakelaar wordt gemonteerd. De Autometer oliedrukmeters worden af fabriek voorzien van een opnemer maar indien deze aan vervanging toe is zijn die ook los leverbaar. De VDO en Cronomac instrumenten worden zonder opnemer geleverd, deze zal je er apart bij moeten bestellen. Cronomac maakt gebruik van het VDO binnenwerk je moet hiervoor dus een VDO opnemer gebruiken. De VDO opnemers zijn gecombineerd met een oliedrukschakelaar en kan dus zonder tussenkomst van een adapter in de plaats van de bestaande oliedrukschakelaar worden gemonteerd, bij de Autometer opnemer is dit niet het geval en heb je een extra adapter nodig welke als extra staat aangegeven voor het geval deze ook aan vervanging toe is.

Let op: Als je drukmeter een bereik heeft van 0-5 bar neem dan ook de juiste opnemer hiervoor en geen opnemer van een ander merk of een andere waarde. Doe je dat wel wordt er geen of een foutieve waarde gemeten ofwel je oliedrukmeter is een waardeloos instrument.
 
#2665   VDO opnemer 0-5 bar 
#2666   VDO opnemer 0-10 bar
#2621   Autometer opnemer 0-7 bar
#2600   adapter M10 x 1.0 (zie tekst)

Oliedrukmeters

Als je per toeval op deze pagina terecht bent gekomen en nieuwsgierig bent geworden naar de verschillende oliedrukmeters bekijk dan het aanbod van de verschillende merken die we voeren.

- Autometer #2620, #2623
- VDO #2663, #2662
- Cronomac #2755