Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Ombouw set enkel naar gescheiden rem systeem. Bus (gebruik hoofdremcilinder # 212 or # 521208 voor ombouw)

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Ombouwset gescheiden remcircuit

Een gescheiden remcircuit is vele malen veiliger dan het ouderwetste enkel remcircuit. Je moet er niet aan denken dat bij het lek slaan van één enkele remleiding het complete remsysteem je in de steek laat. Bij een gescheiden remsysteem blijft er altijd één remcircuit zijn werk doen, niet optimaal maar je kunt veilig de vluchtstrook bereiken. Voor een Kever, Karmann Ghia en Type 3 is  het vrij eenvoudig om van een enkel remcircuit over te stappen naar een gescheiden remcircuit. Je verwisselt de hoofdremcilinder het remvloeistof reservoir met de benodigde remleidingen en de klus is geklaard. Voor een Bus ligt dat wat anders, de hoofdremcilinders zijn qua pasvorm niet gelijk. Met deze ombouwset heb je alle middelen om met behulp van een later bouwjaar hoofdremcilinder je Spijlbus te voorzien van een gescheiden remcircuit. Je hebt dus naast deze ombouwset nog wel een juiste hoofdremcilinder nodig van een Bus 8/1970 t/m 7/1979 welke van oorsprong is bedoeld voor rembekrachtiging. Er zijn hierin twee kwaliteiten leverbaar, we raden je aan hier niet op te bezuinigen en hierbij de keuze te laten vallen op de A-kwaliteit maar mocht het budget niet verder reiken kun je ook de B-kwaliteit gebruiken, dat is altijd nog een betere keuze dan laten zoals het was. Natuurlijk je tast hiermee de originaliteit van je Spijlbus aan, maar monteer dan ook geen gordels dat was toentertijd ook niet standaard het geval. Laten we eerlijk wezen wat is nu belangrijker een Bus met een veilig remsysteem wat uiterlijk zelfs niet eens zichtbaar is of een 100% origineel exemplaar waarvan je weet dat de mede passagiers niet op een meest veilige manier worden vervoerd. 

#21213   Bus t/m 1966 (chassisnummer 217 072 466) links bestuurd


optie: hoofdremcilinder

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen wordt de hoofremcilinder niet bijgeleverd maar die heb je wel nodig. Je hebt de keuze uit een A of een B-kwaliteit. De keuze hiervoor hangt af van je kwaliteitseisen en het te besteden budget. Klik op onderstaande bestelnummers en maak een goed overwogen keuze tussen de twee kwaliteiten.

#21219   A-kwaliteit
#521208   B-kwaliteit


vervangende onderdelen

De ombouwset bestaat uit diverse onderdelen waarvan alleen de tulen welke in de hoofdremcilinder worden gedrukt los leverbaar zijn. Worden per stuk geleverd.

#4200