Volkswagen onderdelen kennisbank
 

One-Piece ruiten set met groen getint en snap-in ruitrubbers (per paar) Kever sedan 8/64 en later

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

One-Piece ruitensets
 

Veel ideeën voor de perfecte cal-look komen uit de de jaren 50, ofwel de beginjaren van Volkswagen. Zo ook de zogenaamde One-piece deurruiten, dit zijn ruiten uit één stuk glas waarbij het tochtruitje komt te vervallen.

Voor de montage wordt het tochtruitje verwijderd en het steuntje waar het tochtruitje op rust weggezaagd. Daarnaast zullen er enkele gaten moeten worden geboord voor de montage van de ruitkanalen en moeten de deurvangers worden verwijderd en vervangen door flexibele exemplaren. Het ruitopdraaimechanisme moet voor de wagens t/m 7.1964 en de wagens vanaf 1968 en later worden vervangen door een mechansime voorzien van een dubbel hefsysteem, dit systeem werd origineel toegepast tussen de bouwjaren 8.1964 en 1968 zoals ook het bijbehorend ruitchassis. Al deze onderdelen zijn te vinden onder het tabblad opties.

Voor de Kevers vanaf 8.1964 en later kun je in plaats van blank glas ook kiezen voor getinte ruiten welke qua kleurtoon exact overeenkomen met alle andere beschikbare getinte ruiten. Daarnaast heb je voor deze bouwjaren ook nog de keuze uit sets met universele glue-in ruitrubbers of de specifiek voor one-piece deurruiten ontwikkelde snap-in ruitrubbers.