Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Richtingaangever lens A-kwaliteit oranje (per paar) Kever 10/1963 t/m 7/1974 (USA t/m 7/1969) Kübel

 
vw artikelnummer: 113 953 161A

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Richtingaangever lenzen (A-kwaliteit)

De richtingaangever lenzen gaan na verloop van tijd scheurtjes vertonen en kunnen gaan verkleuren. Indien de rest nog in goede conditie is kun je ook alleen de lenzen vervangen. Ook is er de mogelijkheid om je oude lenzen te vervangen voor heldere of zwart gerookte exemplaren in plaats van amber, dat geeft je auto net dat beetje meer.

De amber/heldere lenzen zijn specifiek bedoeld voor Italiaanse import kevers die voorzien waren van een uitsparing aan de zijkant van de richtingaangever, dit  was een wettelijke verplichting. Voor de Amerikaanse markt moest Volkswagen in het begin knipperlicht bolletjes monteren, de Amerikanen waren niet gecharmeerd van de semafoor, dit werd gezien als onveilig, de vroege Amerikaanse kevers waren dus dubbel uitgevoerd met  zowel semafoor als knipperlicht bolletjes op de voorspatborden. Dezelfde lenzen zijn ook gebruikt op alle bussen tussen de bouwjaren 1953 en 1963 zowel de Amerikaanse als Europese uitvoeringen.
 
Alle lenzen zijn voorzien van een E-keur met een perfecte pasvorm wat gelijk staat aan het origineel. Op de Amerikaanse / bus  knipperlicht lenzen na worden alle lenzen per paar geleverd.