Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Rolpedaal aluminium (Billet) Kever 1/1966 en later Karmann Ghia 1/1966 en later Type 3 1964 en later Kübel (oudere jaren: gebruik kabel # 916)

 

Billet style accessoires

Billet style is de nieuwe rage in de custom wereld en herkenbaar aan het materiaal, gepolijst of ongepolijst aluminium. Er zijn voor het interieur diverse onderdelen in Billet te verkrijgen.

Dit model gaspedaal was in de jaren 50 standaard gemonteerd in de Kever, het idee van deze vernieuwde versie is zoals zoveel onderdelen hier vanaf gekeken. Deze vernieuwde versie heeft een veel grotere rol bedoeld om een accurate gas dosering mogelijk te maken. Het rolpedaal vervangt het kleine rolletje waar de gas plank over rolt waardoor ook het oude gaspedaal komt te vervallen. Het is even wennen maar na enige tijd zou je niet meer willen veranderen, de manier van gas geven is veel directer waardoor je de motor veel beter aanvoelt. De pedaalstang is verchroomd terwijl de rol leverbaar is in twee kleuren kunststof of uitgevoerd in aluminium. Deze laatste ziet er niet alleen veel degelijker uit maar verfraaid het interieur in hoge mate zeker als je meerdere aluminium accenten in het interieur hebt verwerkt. 

Let op: voor oudere bouwjaren dan hieronder staat aangegeven moet je een gas kabel gebruiken van een later bouwjaar met een haak aansluiting in plaats van een oog aansluiting, neem hiervoor de universele extra lange gas kabel welke eigenhandig is in te korten naar de juiste lengte (zie optie). Voor zowel links als rechts bestuurde auto's te gebruiken waarbij je de rol voor rechts bestuurde auto's om moet draaien.

toepasbaar op: Kever vanaf 1/1966 en later *
Karmann Ghia vanaf 1/1966 en later *
Type 3 vanaf 1964 (chassisnummer 315 048 102)*
Kübel alle bouwjaren
* voor oudere bouwjaren zie opmerking

#250 met zwart kunststof rol
#4523 met aluminium (billet style) rol

Gaskabel optie

Voor de oudere bouwjaren is het noodzakelijk een andere gas kabel te monteren, we hebben hiervoor een extra lange gas kabel welke eigenhandig is in te korten naar de juiste lengte. Wordt geleverd inclusief een los verdikt eindstuk wat in het carburateur montagetonnetje wordt gemonteerd.

#916