Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Trigger shifter versnellingpook Kever Karmann Ghia Type 3 Kübel

 

Snel optrekken heeft niet alleen met het motorvermogen en de versnellingsbak te maken, het is ook van belang dat je zo snel mogelijk in de juiste versnelling zit. Dit is te realiseren met deze trigger shifter. Door een geïntegreerd snelschakel systeem wordt de schakel weg met 40% verkleind. Er zit tevens een beveiliging op de achteruit. Voor de achteruitversnelling moet je met je wijsvinger het oog aan de zijkant eerst naar boven schuiven.

De montage is eenvoudig door de 2 bouten aan de zijkant van de originele pook te verwijderen. Nu kan de totale pook worden verwijderd. De trigger shifter wordt op dezelfde manier gemonteerd. Let op! na het monteren moet de trigger shifter nog worden afgesteld, dit gebeurd op dezelfde wijze als de originele pook.

Indien de versnellingspookspeling groot is door een versleten versnellingsbak, dan kan deze shifter ook uitkomst bieden. Niet alleen de schakel weg wordt 40% korter, maar ook de overmatige bakspeling, zodat je nog een langere tijd kan doorrijden. Dit laatste is géén reparatie, maar uitstel. De trigger wordt compleet geleverd met een ronde zwarte knop en een hard plastic beschermkap over het mechanisme.