Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Heavy Duty chroommolybdeen blank end stoterstangen (8 stuks) Type 1 (behalve 25 + 30 pk) Type 3 Type 4 CT/CZ Water boxer motor

 

Chroommolybdeen stoterstangen

Wanneer je motor is voorzien van een lange slag krukas, je compressie verhouding is aangepast of de cilinders zijn bewerkt, dan is het mogelijk dat de originele stoterstangen niet meer bruikbaar zijn qua lengte. De oplossing voor dit probleem zijn “blank end” stoterstangen, vervaardigd uit chroommolybdeen wat ervoor zorgt dat ze sterker zijn dan het origineel. Het op lengte maken is eenvoudig maar wel een secuur werkje, gebruik hiervoor een pijpsnijder en het speciale lengte gereedschap. Zorg ervoor dat je de kopjes er exact recht in perst, bij scheef persen wordt de stoter beschadig waardoor het kopje vroeg of laat los gaat komen met motorschade tot gevolg. Er zijn twee sets leverbaar, lees de omschrijving welke bij de set staat vermeld om een juiste keuze te maken. Beide sets zijn voorzien van 9.5 mm dikke chroommolybdeen stoterstangen met een wanddikte van 0.89 mm, het verschil zit in de hardheid van de kopjes die de kwaliteit en prijsverschil uitmaken. Beide sets worden geleverd per 8 stuks.

Let op!, monteer nooit stoterstangen die krom zijn geweest, binnen afzienbare tijd zullen ze weer krom worden gedrukt.
 
Type 1 motoren (behalve 25 en 30 pk)
Type 3 motoren
Type 4 motoren
CT/CZ motoren
WBX motoren
 
standaard 

Ideaal voor motoren welke zijn voorzien van originele nokvolgers en tuimelaars (standaard of de 1:25 exemplaren). Indien je deze set gaat gebruiken met aangepaste tuimelaars waarbij de stelinrichting op de stoter plaats vind in plaats van op de kleppen, je cilinderkoppen zijn voorzien van dubbele veren of aangepaste nokvolgers is de kans groot dat de kopjes gaan invreten, deze zijn hier minder voor geschikt. 

#1729

Heavy Duty 

Deze set is de perfecte oplossing voor alle mogelijke motoren, de kopjes zijn bestand tegen iedere vorm van motor tuning, of je cilinderkoppen nu zijn voorzien van dubbel klepveren, 1:25 of 1:40 tuimelaars waarbij de stelinrichting op de stoter plaats vind, of aangepaste nokvolgers. Deze Heavy Duty stoterstangen zijn de favoriet bij iedere professionele motorbouwer, die niets aan het toeval wilt overlaten. 

#4729

stoterstang meetgereedschap
 
Zoals al is aangegeven is het op lengte maken een eenvoudig maar wel een secuur werkje wat zonder het juiste meetgereedschap niet nauwkeurig genoeg kan plaats vinden, gebruik hiervoor dan ook dit speciale meetgereedschap. Als de benodigde lengte eenmaal is bepaald plaats je deze stoterstang, stel hem op af op de juiste lengte en je hebt een voorbeeld om je blank-end stoterstangen op de juiste lengte te maken.

#4730

originele stoterstangen

Indien je op zoek was naar originele aluminium stoterstangen die zonder aanpassing direct kunnen worden gemonteerd voor de originele motor revisie kijk dan bij onderstaande verwijzingen.

#1584 - type 1  25 en 30 PK stoterstangen
#3429 - type 1 1300-1500-1600 cc en type 3  stoterstangen