Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Toerenteller Ø 52 mm (Cronomac). t/m 8000 RPM 12 Volt

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Toerentellers

Het belangrijkste instrument  in een wedstrijd wagen is wel de toerenteller, zonder een goede toerenteller is er geen schijn van kans om te behoren tot de betere rijders. Alle toerentellers zijn dan ook van zeer hoogstaande kwaliteit en worden geleverd inclusief nachtverlichting en een trillingvrije bevestigingsvoet die op het dashboard of aan de buitenzijde voor de voorruit  kan worden geplaatst (dit laatste wordt voornamelijk bij de Pro-street wagens toegepast). De Cronomac Ø 52 mm is hierbij een uitzondering, deze dient te worden ingebouwd. We hebben twee merken in ons assortiment; het Amerikaanse Autometer die onder de naam Autogage een voordeligere uitvoering op de markt heeft gebracht bedoeld voor normaal straatgebruik en onder de naam Autometer zijn professionele aanbied welke voornamelijk in de professionele racewereld worden toegepast. Autometer maakt bij zijn professionele serie dan ook gebruik van hoogwaardigere componenten die een 100% betrouwbare weergave garanderen. Daarnaast het Braziliaanse Cronomac met een Ø 52 mm inbouw toerenteller en een 125 mm versie welke qua uiterlijk gelijk is aan de meeste Autometer instrumenten. Cronomac maakt uitsluitend gebruik van VDO componenten wat garant staat voor een hoogwaardige kwaliteit, daarnaast wordt Cronomac gekenmerkt door zijn klassieke uiterlijk welke helemaal in stijl is met Volkswagen uit de jaren 50 en 60. Het mag dan ook vanzelfsprekend zijn dat Cronomac de meest populaire keuze is voor onze klassiekers die hoofdzakelijk te vinden zijn op de openbare weg. Volkswagens die voornamelijk op het circuit zijn te vinden zijn veelal uitgerust met een Autometer instrument.

Toerentellers zonder shift-lite en/of geheugen

Dit zijn de meest populaire toerentellers waarbij het Cronomac instrument is uitgevoerd in de Europese standaard inbouwmaat van 52 mm, voorzien van heldere nachtverlichting en helemaal in stijl van onze Volkswagen uit de jaren 50 en 60. De Autometer toerenteller is bedoeld voor opbouw waarbij een montagevoet is inbegrepen geschikt voor zowel op als onderbouw. De diameter bedraagt 95 mm en is voorzien van zowel heldere nachtverlichting die met de bijgeleverde kapjes is te wijzigen naar rood of groen. Tevens is er een extra wijzer aangebracht waarmee je een handmatig een bepaald toerental kun aangeven. Indien je de Cronomac toerenteller niet in je dashboard wilt monteren zijn er optionele houders leverbaar (zie opties). Beide toerentellers gaan tot 8000 toeren per minuut

#2752  Cronomac
#2614  Autometer

Toerentellers met shift-lite


Deze toerentellers hebben een diameter van 127 mm met als extra functie een shift-lite die instelbaar is op het toerental waar het maximum koppel wordt bereikt om over te schakelen. Bij het bereiken van dit ingestelde toerental zal het shift-litereageren met een licht signaal. Met een druk op de knop wordt het ingestelde toerental aangegeven voor controle. Bij de toerentellers waar het shift-lite buiten de teller is gemonteerd wordt een anti-verblindingskap bijgeleverd (ook los leverbaar). Er zijn twee soorten met een in de toerenteller ingebouwd shift-lite of met een uitwendig shift-lite en daarnaast nog een keuze in diverse uitvoeringen qua kleurstelling en merk. Autometer is de professionele serie van het merk bedoeld voor het circuit of voor diegenen die de hoogst mogelijke eisen stellen aan het instrument. Auto gage is voorzien van goedkopere componenten bedoeld voor normaal straatgebruik ofwel een voordeligere keuze. 

#2612  Autometer t/m 10.000 tpm met uitwendig shift-lite, zwarte wijzerplaat en heldere verlichting
#2637  Autometer t/m 10.000 tpm met uitwendig shift-lite, carbon wijzerplaat en heldere verlichting
#2639  Autometer t/m 10.000 tpm met uitwendig shift-lite, witte wijzerplaat en blauwe verlichting

#2616  Auto gage t/m 8000 tpm met uitwendig shit-lite, zwarte wijzerplaat en heldere verlichting
#2617  Auto gage t/m 10.000 tpm met inwendig shift-lite, zwarte wijzerplaat en heldere verlichting
 

Toerentellers met shift-lite en geheugen

De meest luxe toerentellers zijn naast het uitwendige shift-lite uitgerust met een geheugen functie. Het hoogst gemeten toerental wordt in het geheugen gehouden wat handig kan zijn om motor problemen tijdens de race te kunnen achterhalen door fouten van de coureur. Leverbaar van het merk Autometer; de professionele serie van het merk, Auto gage; de voordelige serie van Autometer en Cronomac die bekend staat om zijn klassieke Volkswagen uiterlijk uit de jaren 50 en 60 en uitsluitend gebruik maakt van VDO componenten. Verder zijn de afmeting en mogelijkheden gelijk aan de hierboven vermelde toerentellers met alleen shift-lite. 

#2615  Autometer t/m 10.000 tpm
#2622  Auto gage t/m 10.000 tpm
#2753  Cronomac t/m 8000 tpm

Opties

Op de Cronomac van Ø 52 mm na zijn alle andere toerentellers alleen geschikt voor op of onderbouw. Indien je het Cronomac instrument liever niet in je dashboard wilt monteren kun je overwegen deze onder of op het dashboard te plaatsen door gebruik te maken van een speciale houder. Voor de autometer en Autogage instrumenten van 127 mm is er een carbon behuizing leverbaar die over de bestaande zwarte behuizing wordt geschoven wat zeer in trek is bij de pro-street voertuigen.
 
#2652  Montage onderbouw paneel voor 1 Ø 52 mm instrument
#2643  montage onderbouw paneel voor 2  Ø 52 mm instrumenten
#2644  montage onderbouw paneel voor 3 Ø 52 mm instrumenten
#2645  Carbon behuizing voor de Autometer en Auto gage 127mm instrumenten