Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Stuurhuisadapter (B-kwaliteit). Kever 1200/1300/1500. Karmann Ghia. Type 3. Kübel

 
vw artikelnummer: 111 415 417
 

Stuurhuisadapter (B-kwaliteit)

Tussen het stuurhuis en de stuurstang bevindt zich een ronde rubberen adapter die ervoor zorgt dat er te allen tijde een perfecte verbinding is tussen deze twee delen (alleen bij de 1200, 1300 en 1500 kevers). Controleer regelmatig deze adapter op haarscheurtjes, want als deze afscheurt ben je stuurloos. De bevestiging van deze adapter is met M8 bouten of klinknagels. In het laatste geval moet je deze afslijpen en later voorzien van bouten en moeren. 

Naast de A-kwaliteit is de stuurhuisadapter ook leverbaar in een B-kwaliteit uitvoering waar er minder aandacht is geschonken aan de levensduur en originaliteit maar meer aandacht aan de prijs. Bij de A-kwaliteit zitten er stalen bussen door het rubber gestoken voor de montage terwijl dit bij de B-kwaliteit losse ringen zijn die je aan twee kanten erdoor heen moet steken. 

LET OP! De versie #3369 die momenteel beschikbaar is is van binnen met metaal verstevigd. Hierdoor maken de 4 boutgaten onderling contact met elkaar waardoor de hardyschijf dus geleidend is. Voor de oudere modellen waarbij de massa wordt geschakeld via de stuurkolom geeft dit dus problemen, neem dan de #3369VR of de B-kwaliteit (#1369) of de Urethan versie (#503369).