Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Uitlaat Side Winder (RVS) Ø 41 mm Type 1 motor 1300-1500-1600, behalve Bus 8/1967 en later

 
vw artikelnummer:
 

Side Winder uitlaat (RVS)

Een hoog motorvermogen vraagt om een kwalitatief hoogstaande uitlaat die het opgebouwde vermogen niet belemmerd maar mee helpt te verhogen. Er zijn veel uitlaatsystemen die dit beloven maar er zijn er maar weinig die dit ook daadwerkelijk waarmaken. De Side Winder staat aan de top van de hoogvermogens uitlaatsystemen welke geschikt zijn voor de openbare weg, met een perfecte pasvorm en geproduceerd uit hoogwaardig roestvrij staal. De pijplengte is perfect op elkaar afgestemd en de gepolijste demper  heeft inwendig een piramide vorm voor een optimaal stromingspatroon en een maximale snelheid van de uitlaatgassen. De demper wordt opgehangen aan de uitlaatbuis van de eerste cilinder,  bij veel systemen zit er een montage beugel gelast aan het dunne plaatwerk van de demper wat vroeg of laat zal afscheuren, de Side winder hangt in een gepolijst roestvrijstalen beugel zodat dit probleem nooit zal kunnen plaats vinden.  Tevens is de uitlaat geschikt gemaakt voor het plaatsen van een lambdasonde, ook dit zal je niet vaak tegenkomen bij gelijkwaardige systemen.

De buisdiameter bedraagt 41 mm en om het maximale vermogen uit de Side winder te halen kunnen de kachelpoten niet meer worden gemonteerd. Het geluid is diep en dof, zoals een uitlaat hoort te klinken en valt hiermee binnen de wettelijke normen, die voor onze auto’s gelden. Het mag vanzelfsprekend zijn dat er geen voorverwarming aanwezig is, deze wordt alleen gebruik bij een centrale carburateur (zoals origineel) wat bij een race motor niet ter sprake komt.  Wordt geleverd inclusief montage materiaal en demper pakking, neem de uitlaatpakkingen en moeren er eventueel extra bij, deze worden niet bijgeleverd. 

Let op: past alleen op  type 1 motoren welke als basis hebben een 1300 1500 of 1600 cc.

#3264 Kever, Karmann Ghia, Kübel alle bouwjaren, Bus t/m 7/1967

vervangende pakking

Zoals bij alle pakkingen het geval is kan ook de demperpakking niet voor een tweede keer worden gebruikt, mocht je een nieuwe pakking nodig hebben dan zijn deze los leverbaar.

#1078

extra opties

Aangezien  er geen uitlaatpakkingen worden bijgeleverd is het raadzaam deze direct mee te bestellen, door de vrij grote buisdiameter is het tevens  raadzaam om ook de messing uitlaatmoeren mee te bestellen deze hebben een kleinere buitenmaat waardoor het monteren een stuk gemakkelijk zal worden.

#1012  messing uitlaatmoeren (11 mm sleutelwijdte) 
#1036  koperen uitlaatpakkingen