Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Uitlaatpijpjes chroom (lengte 265 mm) (per paar). universeel voor Kever en Karmann Ghia. Type 1 motoren (behalve injection)

 
vw artikelnummer: 113 251 163 D

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Als alternatief op de gepolijst RVS uitlaatpijpjes welke in alle originele lengtes leverbaar zijn kun je ook kiezen voor een goedkoper alternatief in chroom. Origineel heeft Volkswagen altijd voor chroom gekozen in plaats van RVS maar de chroomkwaliteit is niet meer zoals het vroeger was, vandaar dat wij deze enkel nog aanbieden als een mindere keuze. We hebben de verchroomde uitvoering in  één universele lengte van  265 mm welke op alle bouwjaren en modellen kunnen worden toegepast zonder dat de carrosserie of achterbumper wordt bevuild door uitlaatgassen. Om de lucht circulatie voor de carburateur voorverwarming optimaal te kunnen laten verlopen moet er een onderdruk in het uitlaatsysteem worden gecreëerd. De juiste insteekdiepte van de eindpijpjes zorgen onder andere voor de juiste onderdruk, steek je ze te diep wordt de doorstroming naar de voorverwarmingsbuizen nadelig beïnvloed. Bij een motor op bedrijfstemperatuur moeten de vloerverwarmingsbuizen zowel links als rechts zeer heet zijn, als je ze met blote handen kunt vasthouden zijn de voorverwarmingsbuizen verstopt of het uitlaatsysteem heeft een slechte doorstroming wat onder andere kan liggen aan een verkeerde insteekdiepte van de uitlaatpijpjes.  Deze verchroomde uitlaatpijpjes worden in een setje van twee stuks geleverd exclusief montage materiaal, neem dat er altijd extra bij, hergebruiken is geen optie.

Let op: Je kiest hierbij voor een uitlaatpijpje van een mindere kwaliteit wat zonder regelmatige onderhoud zeer snel kan roesten. Er berust dan ook geen enkele vorm van garantie op roestvorming, als je hier niet mee akkoord gaat verander dan je keuze naar RVS.