Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Inbusdop 17mm (3/8 aansluiting). manual versnellingsbak drain en fill plug voor alle modellen

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Versnellingsbak plug inbusdop

Om de 30.000 km is het noodzakelijk dat de versnellingsbakolie wordt ververst, tussentijds is het voldoende om deze bij te vullen met de voorgeschreven olie (SAE 80 W 90). De vul-en aflooppluggen moeten worden verwijderd met een vrij grote inbussleutel (17mm), die niet bij iedereen in zijn gereedschap assortiment aanwezig is. Deze inbussleutel dient op een ratel te worden geklikt met een 3/8 aansluiting of eventueel met een verloopstuk wat in praktische iedere doppenset wel aanwezig is. De vul moer bevind zich links van de versnellingsbak en de afloopmoer aan de onderzijde.

Let op! eerst de vulplug verwijderen en dan pas de afloopplug voor het geval dat je de eerst genoemde niet los krijgt, en je dan al je olie al hebt laten aflopen.

toepasbaar op alle VW modellen uit ons leveringsassortiment met een handgeschakelde versnellingsbak

#1121

versnellingsbak aftapplug

Als de aftapplug niet met het juiste gereedschap wordt losgedraaid of de inbussleutel wordt er ingedrukt terwijl alles nog onder de modder zit kan de aftapplug inwendig beschadigen waardoor de inbussleutel het gat rond maakt. In dat geval zal je de aftapplug moeten vervangen, en ook als de magneet is gescheurd, wat voor kan komen als deze ongelukkig terecht komt bij het laten vallen. Geen nood de plug is voor de meest voorkomend VW modellen nieuw leverbaar.
 
#4826
Kever Export model vanaf 8/1960 en later
Kever standaard model vanaf 1964 (chassisnummer  115 247 527) en later
Karmann Ghia vanaf 8/1960 en later
Bus vanaf 6/1959 t/m 7/1967
Type 3 alle bouwjaren
Kübel alle bouwjaren