Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Versnellingsbak steun voorzijde. Bus 8/1967 t/m 7/1971

 
vw artikelnummer: 211 599 201 A

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Deze metalen steunen zijn voorzien van een gevulkaniseerd rubber wat ervoor moet zorgen dat motortrillingen zomin mogelijk aan de carrosserie en chassis worden doorgeven voor een optimaal comfort.

Als de motor extreem veel kantelt waardoor in het ergste geval zelfs de wagen spontaan uit de versnelling kan springen wordt het tijd de versnellingsbaksteunen eens nader te onderzoeken.

Denk niet dat je de enigste bent met gescheurde rubbers, het overgrote deel van onze klassiekers heeft met dit probleem te maken gehad, een echt ouderdomskwaaltje. Het is daarom ook raadzaam om bij de restauratie alle rubbers direct te vervangen, je motor moet hiervoor worden gedemonteerd, een klusje waar je niet op zit te wachten net na je eerste proefrit. De meeste garagebedrijven met kennis van onze klassieke Volkswagen zullen ook adviseren de rubbers te vervangen als om welke reden dan ook de motor moet worden uitgebouwd.

Naast de standaard rubbers zijn deze voor enkele modellen ook leverbaar in urethaan welke de verbinding solider maken zonder teveel moeten inleveren op comfort.

Er is zelfs een mogelijkheid om de versnellingsbak zonder rubbers te monteren al is deze mogelijkheid alleen geschikt voor off-road en wedstrijd doeleinden waarbij de motor en versnellingsbak in alle omstandigheden optimaal moet kunnen presteren, comfort is hierbij dan ook niet van toepassing.

Indien leverbaar staan de urethaan rubbers of een vaste opstelling vermeld onder het tabblad alternatieven.