Volkswagen Kever 1303 Big Bug, bouwjaar 1974, 1600cc motor

Occasion VolksRepairs

 
  • Bouwjaar: februari 1974
  • Kleur: Blauw Metallic
  • Motor: 1600cc
  • Prijs: SORRY VERKOCHT

Zo'n unieke auto komt je zeer zelden tegen. Een Ontario blauw metallic Volkswagen Kever 1303 S in de Big uitvoering.  Met werkelijk waar bijna alle denkbare opties die je toendertijd af…

lees meer over de Volkswagen Kever 1303 Big Bug, bouwjaar 1974, 1600cc motor

 
Zo'n unieke auto komt je zeer zelden tegen. Een Ontario blauw metallic Volkswagen Kever 1303 S in de Big uitvoering. 
Met werkelijk waar bijna alle denkbare opties die je toendertijd af fabriek kon bestellen. Deze Kever is vrij recent door VolksRepairs gerestaureerd en teruggebracht in bijna nieuwstaat. De auto komt met een Geboortecertificaat en hieruit blijkt dat de motor en versnellingsbak "matching numbers" zijn met het chassis. 
Het interieur van de auto is als een tijdscapsule. De originele blauwe bekleding van de stoelen en de deurpanelen zijn bijna precies zoals toendertijd op een kleine verkleuring op de achterbank na. Het dashboard is strak en niet gescheurd, het klokje werkt perfect net als de standkachel en ook de hemelbekleding is nog origineel, loeistrak en wit.
De radio speelt muziek als nooit tevoren en ook een voorruit blower met 2 standen ontbreekt niet. Verder heeft de auto H4 koplampen met als optie koplampsproeiers. 

Onder de auto zitten de originele ster velgen gemonteerd die gestraald en gepoedercoated zijn en voorzien van nieuwe banden net als het reservewiel. Er zit een 1600cc motor gemonteerd, zoals gezegd, matching met de auto, met nieuwe kachelpotten en een electronische 123 Ontsteking. Alle motorbeplating is zwart gepoedercoated. Zoals een S versie hoort te hebben is de auto aan de voorzijde voorzien van schijfremmen. 
Vandaag de dag is het al heel moeilijk om een perfecte 1303 te vinden, laat staan een Big versie met bijna alle opties. het is dan ook een genot om rond te rijden met deze concour winnaar. 

De auto heeft net nog een onderhoudsbeurt gehad en wordt afgeleverd met de huidige APK keuring tot 6 juni 2021. 

Al onze occasionprijzen zijn compleet rijklaar zonder extra afleverkosten. Heeft u een auto ter inruil? Hier kunnen we altijd even naar kijken. 

LET OP! Wij hanteren geen openingstijden. Bezichtiging op afspraak: +31 (0)572-745299.