Volkswagen Kever Silver Bug, juni 1982, 1200cc

Occasion VolksRepairs

 
  • Bouwjaar: juni 1982
  • Kleur: Zilver Metallic
  • Motor: 1200cc
  • Prijs: SORRY VERKOCHT

Tja, met deze cijfer/letter combinatie in je kenteken ben je natuurlijk geboren om een VolksRepairs Special te zijn. deze originele Nederlands geleverde Silver Bug hadden wij al in het verleden…

lees meer over de Volkswagen Kever Silver Bug, juni 1982, 1200cc

 
Tja, met deze cijfer/letter combinatie in je kenteken ben je natuurlijk geboren om een VolksRepairs Special te zijn. deze originele Nederlands geleverde Silver Bug hadden wij al in het verleden voor vele jaren in onderhoud van de toenmalige eigenaresse. Toen deze dame besloot om haar auto te verkopen heeft een oud-werknemer van ons deze auto aangeschaft en volledig onder handen genomen. 

De basis van deze auto was al heel erg goed en compleet. Tijdens deze opknapbeurt is de carrosserie volledig gestript en ontdaan van alle plaatwerk, sier- en rubberdelen. De auto is volledig teruggeschuurd naar kaal metaal en een nieuw laksysteem is aangebracht. De kever is toen daarna helemaal opgebouwd met A-kwaliteit onderdelen. Het onderstel is voorzien van Dropped Spindels, Koni schokdempers, nieuwe remtrommels met ombouw naar 5x130 (Porsche steek) om deze Gasburners te kunnen monteren. 

Ook de 1200cc motor is daarbij niet vergeten, de motor is volledig nagezien, voorzien van nieuwe pakkingen en keerringen, koppeling is vervangen, kachelpotten zijn vervangen, alle motorbeplating is gepoedercoated en als kers op de taart is er een originele, zeer zeldzame Riechert dubbel carburatie systeem gemonteerd. Samen in combinatie met de electronische 1-2-3 Ontsteking zorgt dit ervoor dat deze 1200cc motor zeer soepel en comfortabel rijdt. Uit veiligheidsoverwegingen is er in de motorruimte een BlazeCut gemonteerd. 

Ook zeldzaam is de staat van het originele interieur, waarbij de hemel- en stoelbekleding in een zeer goede staat verkeert. Zelfs het originele dashboard is, zoals wij dat noemen, onbesneden. De radio zit namelijk gemonteerd in het dashboardkastje. Samen met de JBL speakers zorgt dit voor perfecte muziek sensatie. 

Het rijden in deze Silver Bug maakt je dag meer dan goed en hij zal je zeker niet teleurstellen. De auto wordt afgeleverd met de huidige APK keuring tot 4 juli 2021, op verzoek kan de auto worden afgeleverd met een nieuwe APK. 

Al onze occasionprijzen zijn compleet rijklaar zonder extra afleverkosten. Heeft u een auto ter inruil? Hier kunnen we altijd even naar kijken.

LET OP! Wij hanteren geen openingstijden. Bezichtiging op afspraak: +31 (0)572-745299.