Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Wisselstroom dynamo (alternator) ombouwset 55 Ampère A-kwaliteit Type 1 motoren (behalve 25+ 30 pk)

 

Een wisselstroom dynamo is kwalitatief beter dan gelijkstroom, gaat niet alleen langer mee maar de accu wordt ook sneller bijgeladen wat bij de hedendaagse elektrische accessoires geen overbodige luxe is. In enkele VW modellen is deze dynamo af fabriek gemonteerd, maar heb jij nog steeds een gelijkstroom dynamo van 12 volt en je wilt nu wel eens een dynamo die sneller laadt, vervang hem dan door dit wisselstroom exemplaar. Indien er nu een 6 Volt systeem aanwezig is en je wilde toch al overstappen naar 12 Volt is dit het juiste moment om direct naar een wisselstroom dynamo over te stappen. Deze set is voorzien van een A-kwaliteit wisselstroom dynamo met ingebouwde regelaar, dynamosteun, spanband en een drie set achterplaten. Indien het budget het niet toelaat is deze set ook leverbaar in B-kwaliteit (zie alternatief).

toepasbaar op alle type 1 motoren met uitzondering van 25 en 30 pk motoren

#1965     

alternatief

Als het budget het niet toe laat is deze set ook leverbaar met een B-kwaliteit wisselstroom dynamo.  Het  verschil zit alleen in de dynamo waarvan de levensduur aanmerkelijk korter zal zijn. Ons advies: Wil je een kwaliteitsdynamo welke gelijk staat aan het origineel, bezuinig dan eerder op accessoires dan de bedrijfszekerheid van de dynamo en kies voor de A-kwaliteit.

Let op: Bij het kiezen van een B-kwaliteit dynamo ga je ermee akkoord dat er op geen enkele wijze aanspraak kan worden gemaakt op garantie.

#4965  

losse onderdelen

Alle onderdelen uit de ombouwset zijn ook los leverbaar voor het geval je al in bezit bent van een wisselstroom dynamo maar nog niet in bezit bent van de juiste dynamosteun of andere onderdelen. Het kan ook zijn dat je liever de onderdelen in chroom wilt monteren dan standaard, in dat geval zal je alle onderdelen los moeten aanschaffen. 

#1964     A-kwaliteit dynamo
#4930     dynamosteun standaard
#1930     dynamostuen chroom
#2083     dynamo spanband standaard
#1931     dynamo spanband chroom
#4925     dynamo achterplaten set zwart
#1925     dynamo achterplaat (buitenzijde) chroom
#1935     dynamo achterplaat (binnenzijde) chroom