Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Heavy Duty reservewiel montage beugel. Bus 8/72 t/m 7/79

 
vw artikelnummer:

Dit onderdeel is geschikt voor:

 

Bus reservewiel montage set

Origineel ligt het reservewiel in de cabine of in de laadbak wat zeker voor campers teveel ruimte in beslag neemt. Met één van deze sets kun je de ruimte die beschikbaar komt beter gaan gebruiken, het reservewiel wordt nu op de neus gemonteerd. Er zijn twee modellen leverbaar, het universele model en een Heavy Duty uitvoering.
 
Universeel model: 

De beugel wordt doormiddel van het bijgeleverde montage materiaal op de plaats van het VW embleem gemonteerd (extra gaten boren is noodzakelijk). Op deze beugel komt het reservewiel met tussen het wiel en de beugel rubber bussen om trillingen en eventueel beschadigingen tegen te gaan. In totaal zijn er 5 montage plaatsen welke je niet allemaal zal gebruiken, hierdoor is de beugel universeel voor zowel de oudere als de jongere  bussen (steek 5 x 205 en steek 5 x 112 mm). Om het geheel af te werken wordt een gebroken wit of een zwart vinyl hoes bijgeleverd welke over het wiel wordt getrokken en door middel van elastiek op zijn plaats blijft zitten (ook los leverbaar). 

#20450   t/m 7/1979 met gebroken witte hoes
#20451   t/m 7/1979 met zwarte hoes

Heavy Duty uitvoering:

Ook hier komt de beugel op de plaats van het VW embleem waarbij extra gaten boren noodzakelijk is. De beugel wordt aan de binnenzijde vastgezet met metalen strippen die de boven en onderzijde met elkaar verbinden en als extra ook nog aan de bumper met zelftappers (bijgeleverd). Om de carrosserie niet te beschadigen worden er 4 teflon afstandsringen bijgeleverd welke tussen de beugel en de carrosserie moeten worden gemonteerd. Door de zware constructie wordt het reservewiel zeer solide opgehangen wat niet in vergelijking staat met het universeel model. Wordt geleverd zonder hoes (neem deze er eventueel extra bij) en alleen van toepassing op de latere bouwjaren Panorama Bus.

#20432   vanaf 8/1972 t/m 7/1979

Losse hoezen

Het universeel model wordt geleverd inclusief een witte of een zwarte hoes, indien deze aan vervanging toe is zijn deze los leverbaar. De Heavy Duty uitvoering wordt zonder hoes geleverd, neem de hoes er eventuele extra bij. De hoes wordt over het reservewiel getrokken en doormiddel van elastiek in de buitenraden op zijn plaats gehouden en voorzien van een zacht stoffen binnenzijde. 

#23450   gebroken wit vinyl
#23451   zwart vinyl