Volkswagen onderdelen kennisbank
 

Register carburateur set Weber DFEV 32/36 Type 1 dubbelpoorts motoren

 
vw artikelnummer:
 

Register carburateur sets

De Weber DFEV 32/36 en de EMPI EPC 32/36F zijn tweetraps (register) carburateurs die een paar grote voordelen bieden ten opzichte van het origineel. Tot half gas rij je zeer economisch op een kleine 32 mm carburateur, vanaf half naar vol gas opent de tweede trap mee en beschik je over twee venturis, de 32 en 36 mm samen. Door de betere vulling komt er met de tweede trap veel meer vermogen beschikbaar. De carburateur set voor de type 1 motor is alleen geschikt voor de 1300 en 1600 cc dubbelpoorts motoren waarbij de inlaatbochten moeten worden hergebruikt. Let hierbij op dat alleen de inlaatbochten van een 1600 cc motor op het spruitstuk passen, mocht je deze niet in je bezit hebben bestel deze er dan extra bij (#2107). Het bijgeleverd inlaatspruitstuk moet vrij tussen de inlaatbochten kunnen bewegen, indien dit niet het geval is zaag dan het inlaatspruitstuk op de juiste lengte. Als de centrale inlaat buis er klem tussen zit, zullen de inlaatbochten niet afdichten op de cilinderkop. Verder moet je er goed opletten dat de elektrische choke niet tegen het koelhuis aan kan komen en hiermee kortsluiting kan veroorzaken. Gebruik bijvoorbeeld tape tegen het koelhuis om dit te voorkomen. Zorg er tevens voor dat de carburateur goed aan massa ligt door de bijgeleverde beugel op de beschreven wijze te monteren.
 
Voor type 4 motoren worden de zijdelinks geplaatste carburateurs vervangen door deze 32/36 tweetraps carburateur waarmee economischer kan worden gereden zonder verlies van motorvermogen. Het wordt aangeraden om een 009 of een 123 stroomverdeler te monteren, alleen hiermee kun je het maximale bereiken wat de carburateur te bieden heeft. Zoals bij alle carburateurs en zeker bij carburateurs die nooit standaard gemonteerd zijn geweest draait alles om de juiste sproeierbezetting en afstelling. Indien het ontbreekt aan de juiste kennis laat je motor dan afstellen bij een specialist, dan ben je verzekerd van een perfect lopend geheel met de voordelen die je hiermee wilde behalen.

De sets zijn leverbaar met een Weber DFEV 32/36 of een EMPI EPC 32/36F carburateur. Weber heeft zijn kwaliteit al ruimschoots bewezen, daar is geen twijfel over mogelijk. De EMPI EPC 32/36F is een kopie van de Weber en heeft de laatste jaren steeds meer populariteit gewonnen. Niet alleen om de lagere prijs maar ook hebben diverse onafhankelijke testen bewezen dat EMPI niets onderdoet voor Weber, de HPMX carburateurs zijn zelfs beter getest dan het origineel van Weber. Het enige wat nog niet kan worden getest is de levensduur wat bij Weber onomstotelijk vast ligt, en wat we bij EMPI pas weten over een aantal jaren.
 
De sets bestaan uit onderstaande onderdelen welke merendeel ook los leverbaar zijn.

- Weber 32/36 of EMPI EPC 32/36F tweetraps carburateur
- luchtfilter
- elektrische choke
- inlaatspruitstuk (voor de type 4 compleet en voor de type 1 met gebruik van de bestaande eindbochten)
- benzineslang
- pakkingen en montage materiaal
- montage instructies

type 1 motoren met dubbel inlaat

#2120 met Weber DFEV 32/36 carburateur
#4128 met EMPI EPC 32/36F carburateur

type 4 motoren

#42121 met Weber DFEV 32/36 carburateur
#42122 met EMPI EPC 32/36F carburateur

vervangende onderdelen

Mocht je na verloop van tijd losse onderdelen nodig hebben dan is dit geen probleem, de meeste onderdelen zijn ook los leverbaar, deze losse onderdelen kunnen tevens worden gebruikt om zelf een set samen te stellen. Klik het onderdeel aan voor meer informatie en een afbeelding. Sproeiers zijn in diverse maten leverbaar, deze staan vermeld onder opties. Losse carburateurs zijn alleen van het merk Weber leverbaar, de EMPI carburateurs worden alleen in sets geleverd.  

#2185 Weber 32/36 DFEV carburateur (exclusief choke element)
#2121 choke element
#2122 carburateur pakking / revisie set
#5238 losse carburateur voetpakking
#2157 luchtfilter compleet
#2156 los luchtfilter element
#2159 losse aansluiting carterontluchting
#5231 losse luchtfilter pakking  
#2103 spruitstuk set zonder eindbochten voor type 1 motoren
#1152 benzineslang per meter
#3990 benzineslang T-stuk (messing)
#1057 voorverwarming pakkingen voor type 1 motor per paar
#42132 inlaat pakkingen type 4 motor per paar
#2110 inlaat moffen voor de type 4, 4 stuks benodigd, per paar geleverd